Meteo

Alertă de caniculă în toată țara. Vor fi furtuni și temperaturi de 36 de grade

schedule 04 iul. 2023, 09:10

Alertă de caniculă în toată țara. Vor fi furtuni și temperaturi de 36 de grade
Foto: Shutterstock

Până acum, jumătate de țară a fost măturată de furtuni, iar cealaltă jumătate s-a topit de căldură. De la finalul săptămânii, un nou val de ploi va intra în România și va aduce cantități importante de apă. Întăi va fi prezent în Ardeal, apoi ciclonul se va poziționa pe litoral. Însă, dincolo de furtuni, sunt așteptate și temperaturi extreme, chiar și de 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. De azi, meteorologii anunță caniculă în tot teritoriul. Avertizarea este valabilă în următoarele zile. 

ANM: Alertă de caniculă în toată țara/Furtuni și temperaturi de 36 de grade

De astăzi, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ridicate, peste pragul caniculei, în toată țara. De la finalul săptămânii, un ciclon va aduce un nou val de ploi în România și cantități importante de apă. 

O informare meteo de disconfort termic ridicat vizează, începând de marţi, întreaga ţară. Temperaturile vor fi chiar și de 36 de grade Celsius în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei. 

Marți, miercuri și joi, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Caniculă va fi și marți, 4 iulie, pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi, 5 și 6 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius. 

Vremea 3 - 10 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, da cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile estice și sud- estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sud- vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 10 - 17 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Vremea 17 - 24 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 24 - 31 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---