Meteo Social

Alertă meteo în Europa. Cod roșu și Cod portocaliu de caniculă în mai multe țări

schedule 26 iun. 2023, 12:33

Alertă meteo în Europa. Cod roșu și Cod portocaliu de caniculă în mai multe țări
aappp/Shutterstock

Meteorologii au emis o alertă meteo pentru țările din Europa, mai exact un cod roșu de caniculă. Se așteaptă temperaturi de peste 42-22 grade Celsius.

Temperaturi caniculare în mai multe state din Europa

Sezonul de vară și-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile extreme au pus stăpânire pe o mare parte din țările europene. Meteorologii au emis un cod roșu de caniculă pentru mai multe țări din Europa și se așteaptă la zile din ce în ce mai călduroase. Această vară este o premieră pentru țările din Europa, deoarece mercurul din termometre depășește lejer 40 de grade Celsius.

În Spania, alertele meteo de caniculă sunt practic în fiecare zi. În regiunile din această țară, temperaturile înregistrează în jur de 44 de grade, iar totul în jur se topește de căldură la propriu.

Până și în statele în care plouă mai mereu, Marea Britanie și Irlanda, vara a luat populația prin surprindere. Ieri, 25 iunie, a fost raportată ca cea mai fierbinte zi din acest an în Anglia. În sudul țării au fost înregistrate peste 32 de grade Celsius. Britanicii și irlandezii spun că nu își mai aduc aminte când ultima oară au avut parte de veri atât de călduroase.

De partea cealaltă a continentului, în țările balcanice, populația are de a face cu furtuni și inundații. Aceste fenomene au ajuns până și în România, unde ploile și furtunile au făcut ravagii în mai multe zone ale țări. Nici în Capitală vremea nu este mai stabilă, zilele trecute înregistrându-se ploi torențiale, furtuni și vânt puternic.

Cod portocaliu de caniculă a fost emis și în Portugalia, în zona de sud, unde soarele arde, iar aerul cald este foarte greu de suportat. Meteorologii speră ca aceste alerte să dureze cel puțin până miercuri, însă pe parcursul verii canicula își va face simțită prezența în cea mai mare parte a timpului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---