Externe

Alertă de călătorie în Israel: MAE îi îndeamnă pe români să renunțe la călătoriile în Israel

schedule 07 oct. 2023, 14:12

Alertă de călătorie în Israel: MAE îi îndeamnă pe români să renunțe la călătoriile în Israel
Nick Beer/Shutterstock

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Israel.

Atenționare de călătorie pentru cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care aveau programate călătorii în Israel. MAE recomandă românilor care se află sau tranzitează această țară să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și să părăsească țara când situația va permite acest lucru.

Toată această situație a fost creată de ultimele evenimente care au avut loc sâmbătă dimineață, când teroriștii palestinieni au lansat un amplu atac cu rachete asupra Israelului din Fâșia Gaza.

De asemenea, MAE transmite că cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro - rubrica "Sfaturi de călătorie" și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".”, informează MAE.

Totodată, cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se vor deplasa în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere, deoarece, în funcție de caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, mai transmite ministerul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---