Social

Trenurile CFR au înregistrat întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ce rute au fost afectate

schedule 25 iun. 2023, 19:48

Trenurile CFR au înregistrat întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ce rute au fost afectate
Bogdan Vacarciuc / Shutterstock

CFR Călători a anunțat că mai multe trenuri au înregistrat întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au dus la căderile de copaci în gabaritul căii ferate și la întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică.

Mai multe întârzieri înregistrate la trenurile CFR din cauza vremii

CFR Călători a transmis că circulația mai multor trenuri a fost afectată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Respectiv, mai mult rute au înregistrat întârzieri, precum cele de pe secțiile Petroșani – Târgu Jiu, Gheorgheni – Toplița, Timișoara-Caransebeș. Calea ferată a fost blocată de copacii căzuți, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar din cauza vijeliei și ploilor abundente.

Din această cauză, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel pentru ca acestea să poată tranzita zonele afectate, după ce se va redeschide circulația feroviară.

"Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.
În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orarelor trenurilor. CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile și călătorii să ajungă la destinație în siguranță", transmite CFR Călători în cadrul unui comunicat de presă. 

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale, care vor fi valabile în mai multe județe din țară.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---