Traseul feroviar din România este aproape gata
În anul 2005, podul vechi de la Grădiştea s-a prăbușit. De atunci trenurile au fost nevoite să circule ocolit, pe la Videle. În momentul de față, stadiul fizic de execuție a lucrărilor între Vidra și Comana este 80%.
"Lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Vidra și Comana, inclusiv la noul pod de la Grădiştea, dar și lucrările conexe de reparații la terasamente și suprastructura feroviară între Bucureşti Nord-Jilava-Giurgiu nord frontieră au ajuns la un stadiu fizic de 80%.
Cu o întârziere cauzată de lucrările suplimentare de consolidare a terenului executate în localitatea Daia, dar și de procesul de fabricare și furnizare a unor componente metalice, lucrările feroviare pe întregul traseul București Nord - Grădiștea - Giurgiu Nord se apropie de finalizare, iar din primăvara anului viitor constructorul ne asigură că trenurile vor circula pe noul pod feroviar de la Grădiştea", transmite CFR Infrastructură.
Pe traseul căii ferate, între Vidra și Comana, pe o lungime de 12,02 km, vor fi 4 poduri feroviare, 2 viaducte cu 27 de deschideri, în direcția Giurgiu, respectiv 8 deschideri, în direcția București, 10 podețe, 8 subtraversări (tip C2) pentru mamifere mici și două clădiri noi pentru publicul călător - PO GRĂDIȘTEA și Hm COMANA, compartimentate cu spații interioare moderne - săli de așteptare, grupuri sanitare, case de bilete.
Citește și:
Suspendarea trenurilor spre Aeroportul Henri Coandă
Drum expres în Transilvania. Traseul va avea 21 de kilometri
Pistă de sanie de vară în Poiana Brașov. Traseul va fi în apropierea pârtiei Bradul
De asemenea, vor fi și peroane cu lungimi cuprinse între 150 m și 250 m și lățimea de 3 metri, scări, rampe și refugii, în special facilități de acces pentru persoanele cu dizabilități.