Horoscop

Vesta retrograd în Rac și Gemeni până în februarie 2024. Cum ne afectează

schedule 08 dec. 2023, 10:14

Vesta retrograd în Rac și Gemeni până în februarie 2024. Cum ne afectează
Foto: Shutterstock

În perioada 2 noiembrie 2023 - 8 februarie 2024, Vesta va retrograda în semnul cardinal de apă al Racului, iar mai apoi va trece în semnul de aer mutabil al Gemenilor. Această energie îi va afecta cel mai mult pe cei care au planete în următoarele zodii: Rac, Scorpion, Pești, Berbec, Balanță și Capricorn. Energia ei se va simți și când se va afla în opoziție directă cu Soarele și cu Mercur retrograd în Capricorn în decembrie 2023.

Vesta este unul dintre „asteroizii zeițelor”, alături de Pallas, Ceres și Juno, ale căror tranzituri pe cer le-am subliniat în articolele din săptămânile precedente.

Perioada de retrograd completă este: 2 noiembrie-20 decembrie 2023 în zodia Racului, apoi 20 decembrie-8 februarie 2024 în zodia Gemeni. Apoi, Vesta își va continua drumul direct, reluând traseul început în iunie 2023 prin zodiile Gemeni și Rac.

Acest tranzit a venit în mijlocul unei eclipse lunare, astfel încât impactul său a putut resimțit încă de la început mai mult de cei care au fost influențați de precedenta Lună Plină din 28 octombrie. Eclipsa a avut loc în Taur, care poartă o energie foarte asemănătoare cu cea a lui Vesta. De asemenea, Racul are o influență semnificativă asupra chestiunilor casnice. Ca atare, dinamica casei și a familiei noastre poate fi foarte afectată în această perioadă.

Vesta, numită așa după zeița romană, guvernează flacăra noastră eternă, dorințele cele mai intime și cele mai mari ambiții. Ca și în cazul influenței sale, locul ei este în casă. Ea supraveghează structurile interne care sunt primordiale pentru a construi fundații exterioare puternice. Atunci când ea retrogradează, suntem încurajați să ne întoarcem spre interior și să reflectăm la chestiuni legate de dedicare, angajament, devotament și chiar conexiune spirituală. Această perioadă ne invită să ne adâncim în profunzimea sufletelor noastre și să încercăm să ne reaprindem flăcările din interior.

De asemenea, un impact foarte mare îl va avea și când se va afla în opoziție cu Mercur Retrograd în decembrie 2023.

AUTOÎNGRIJIRE ȘI VINDECARE

Vesta retrograd în Rac are o semnificație profundă atunci când vine vorba de autoîngrijire și vindecare emoțională. Pe măsură ce Vesta se deplasează în sens invers prin acest semn, ea ne invită să pătrundem adânc în interiorul nostru. Prin astfel de activități introspective, explorăm de obicei practicile de autoîngrijire mai în profunzime.

În această perioadă, suntem încurajați să acordăm prioritate propriei noastre bunăstări și să ne concentrăm pe hrănirea nevoilor noastre emoționale. Această mișcare retrogradă acționează ca un memento blând că adevărata vindecare începe din interior. Ea ne îndeamnă să ne creăm spații sacre pentru noi înșine, unde ne putem implica în activități care ne aduc confort, consolare și întinerire sau regenerare.

Această perioadă ne încurajează să abordăm orice răni emoționale nerezolvate care ar putea să ne împiedice creșterea personală. Așadar, este probabil să vă confruntați cu situații sau evenimente care să vă evidențieze nevoia de autoîngrijire și vindecare. Dacă este așa, oferiți-vă timp pentru a face ceea ce este necesar.

Vulnerabilitatea emoțională este adesea văzută ca o slăbiciune, dar în această perioadă retrogradă, ea devine cea mai mare putere a noastră. Ea ne permite să ne conectăm cu noi înșine și cu ceilalți la un nivel cu adevărat profund. Acceptându-ne vulnerabilitățile emoționale, putem încuraja relațiile autentice și putem promova creșterea personală într-un ritm armonios și sănătos. Tot în aceasta perioadă, ne putem elibera de influențele toxice sau de energiile negative care ne înconjoară.

Pe măsură ce navigăm pe valurile cauzate de acest fenomen cosmic, suntem îndemnați să ne confruntăm cu traumele și rănile din trecut care ne-au ținut pe loc. Ca atare, dobândim o perspectivă mai largă asupra cauzelor profunde ale durerii noastre emoționale și putem începe cu încredere, chiar dacă cu pași mici, procesul de vindecare.

Există șanse ca în această perioadă să descoperiți traume din copilărie care au provocat răni emoționale profunde. Racul, în astrologia tradițională, guvernează casa a IV-a, deci este patronul fundațiilor copilăriei noastre și ale vieții timpurii, așa că probabil veți face o călătorie pe calea amintirilor. Și din moment ce scopul acestui tranzit este de a ne vindeca, este posibil să (re)întâlniți traume și dureri adânc înrădăcinate.

Scopul nu este acela de a retrăi aceste experiențe. În schimb, scopul este de a aduce la suprafață energia întunecată, astfel încât aceasta să poată fi transmutată în lumină. Prin recunoașterea și abordarea rănilor din trecut, putem elibera tiparele vechi care nu ne mai servesc. Această retrogradare ne invită să îmbrățișăm auto-compătimirea și iertarea ca instrumente esențiale pentru transformarea noastră personală.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9737 RON
0.00120
USD
USD: 4.5689 RON
0.01840
GBP
GBP: 5.9158 RON
-0.01050
HUF
HUF: 1.2665 RON
-0.00390
BGN
BGN: 2.543 RON
0.00060
CHF
CHF: 5.0989 RON
0.00700
Convertor valutar

Rezultat: ---