Social

Un tren cu pasageri a luat foc în Gara Ploiești Vest. „Ni se cere să nu avem pretenții”

schedule 09 aug. 2023, 10:13

Un tren cu pasageri a luat foc în Gara Ploiești Vest. „Ni se cere să nu avem pretenții”
Ilie Silviu Alexandru / Shutterstock

Un tren plin cu pasageri a luat foc în Gara Ploiești Vest. Focul a cuprins partea din față a trenului. Călătorii au fost evacuați de urgență, iar pompierii ajunși la fața locului au stins incendiul.

Un tren cu pasageri a luat foc la Ploiești. Nu există victime

Trenul aparținea unui operator privat și se îndrepta spre București din Brașov. În gara Ploiești Vest, călătorii au simțit un puternic miros de fum și s-au alarmat. Pasagerii spun că au văzut cum inițial aburi, după care fum, dar fără flacără.

A început să iasă aburi, eu am zis că fierbe motorul, cine știe, și la urmă a început să iasă fum, fum, fum, dar flacără nu. Lucruri vechi doamnă, nu vedeți? Totu-i vechi, dacă ar fi nou nu s-ar întâmpla”, a spus Gigi Ioniță, călător.

La scurt timp, au izbucnit și flăcările și au fost sunat serviciul de urgență 112. Până la sosirea pompierilor, mecanicul și conductorul au încercat să stingă incendiul cu extinctoarele, însă fără succes. Călătorii au ieșit de urgență din vagoanele trenului.

Mecanicul trenului a spus că flăcările au izbucnit de la partea electrică, partea motorului.

Eram în gară și voiam să plecăm cu el spre București și n-am mai plecat pentru că am anunțat călătorii că nu mai poate pleca, au coborât fără probleme că așa se face", a afirmat mecanicul trenului.

De la ce a izbucnit incendiul

Oamenii s-au panicat inițial pentru că nu au înțeles ce se întâmplă și cât de gravă este situația. La scurt timp au ajuns și pompierii care au reușit să lichideze incendiul.

Erau deja evacuați călătorii în momentul în care a început să iasă fum, după aia a intervenit pompierii, poliția TF la locomotivă, a fost acolo ceva probleme”, Romică Bereș, agent de pază al gării.

Călătorii se plâng de condițiile trenurilor, dar și de faptul că tot mai des au loc astfel de incidente. Pasagerii spun că mai mereu au întârzieri, zero condiții, accidente și alte defecțiuni, însă biletele își păstrează prețul ridicat.

Nouă ni se cere să nu avem pretenție, că avem gratuitate, dar ținând cont că merg și bătrânii e foarte greu. Mi se pare absurd, de ce le mai bagi pe linie dacă nu sunt în stare să funcționeze cum trebuie”, a spus Cristina, călătoare.

Unii călători nu au mai rezistat și au plecat cu alt tren sau cu microbuzul. Potrivit pompierilor, cauza incendiului ar fi un scurt circuit la panoul electricâ

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---