Social Locale Externe

Un cetățean român a decedat în urma cumplitului accident feroviar din Grecia. Anunțul făcut de MAE

schedule 04 mar. 2023, 14:30

Un cetățean român a decedat în urma cumplitului accident feroviar din Grecia. Anunțul făcut de MAE
Ververidis Vasilis / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că un cetățean român a decedat în teribilului accident feroviar din Grecia, unde alte peste 57 de persoane și-au pierdut viața.

Un român se numără printre victimele accidentului feroviar din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un român a decedat în accidentul feroviar care a avut loc în Grecia câteva zile în urmă. Familia bărbatului a fost deja informată despre moartea acestuia. Autoritățile din România anunță că repatrierea trupului neînsuflețit a bărbatului se va face după ce autoritățile elene vor finaliza toate procedurilor specifice în asemenea cazuri.

În urma accidentului feroviar din Grecia, zeci de persoane sunt date în căutare, iar autoritățile încearcă din răsputeri să stabilească identitatea victimelor de la locul accidentului.

Marți seara, o coliziune frontală a avut loc între un tren de marfă și unul de pasageri, între Atena și Salonic. Teribilul accident feroviar, care a avut loc la Tempi, în apropierea orașului Larissa, s-a soldat cu zeci de morți și răniți. 

Premierului Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a spus că acest accident feroviar este unul dintre cele mai mari din Grecia si este o „tragică eroare umană”. În zona în care s-a produs impactul dintre cele două trenuri exista cale ferată dublă, însă trenul cu 350 de pasageri, majoritatea studenţi, şi trenul de marfă au ajuns pe aceeaşi linie din direcţii opuse.

Joi și vineri, oamenii au organizat proteste în Salonic și Atena. În Atena, protestatarii au aruncat cu pietre în birourile companiei care se ocupă de întreţinerea căilor ferate din Grecia. Forțele de ordine s-au văzut nevoite să intervină și să potolească mulțimea înainte ca nemulțumirea oamenilor să nu ducă la o tragedie.

Comunicatul oficial al MAE

”În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.
În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.
Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---