Externe

Război în Israel: un român a murit și doi sunt dați dispăruți. Lista actualizată de Guvernul Netanyahu

schedule 13 oct. 2023, 07:21

Război în Israel: un român a murit și doi sunt dați dispăruți. Lista actualizată de Guvernul Netanyahu
Foto: Shutterstock

Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel, potrivit unei noi liste publicate in urma cu putin timp de Guvernul Netanyahu.  Ce spune Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Un român a murit și doi sunt dați dispăruți în Israel

UPDATE: Doi români au murit în Israel, în urma atacurilor Hamas. Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele două persoane aveau dublă cetățenie, israeliano-română.

Toate serviciile sunt mobilizate pentru a depista numele persoanelor care fie au murit, fie au fost date dispărute și mai apoi se lucrează și după ADN, dacă este cazul să fie identificate.  

„Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel: 
 • persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;
  • persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023.
Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români", a transmis MAE.

Deocamdată, nu se știe dacă persoanele sunt cele care locuiau în kibuțurile de lângă granița cu Fâșia Gaza, dacă erau la festivalul respectiv sau dacă în confruntări s-a întâmplat ceva cu ele sau pe front.

Procedura spune că după identificare trebuie informată familia și după ce familia este informată se fac și publice numele acestora. Așadar, așteptăm informații oficiale din partea Ministerului de Externe din România, ulterior din partea statului israelian.

Va fi o chestiune de timp până când familiile vor ști ce se întâmplă și desigur să aibă și permisiunea ca numele acestora să fie făcute publice.

„Confirmăm faptul că un cetățean cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliu în Israel, este declarat dispărut. Ambasada României în Israel menține permanent legătura cu autoritățile israeliene penitru obținerea tuturor informațiilor referitoare la acest caz”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

Cine este românul de 22 de ani ucis în Israel

Printre cei care şi-au pierdut viaţa este şi un soldat cu origini româneşti. Avea 22 de ani şi a fost printre primii chemaţi să apere Israelul de atacul teroriştilor. Românul mort în Israel se numea Amir Fisher şi era sergent major. El s-a născut în Israel, dar tatăl lui era din România. A fost printre primii soldaţi care au ţinut piept asaltului teroriştilor Hamas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---