Social

Încă o româncă a fost eliberată de Hamas împreună cu fiicele ei. Teroriștii au predat Crucii Roșii 11 ostatici israelieni

schedule 28 nov. 2023, 07:38

Încă o româncă a fost eliberată de Hamas împreună cu fiicele ei. Teroriștii au predat Crucii Roșii 11 ostatici israelieni
Anas-Mohammed / Shutterstock

O a doua româncă împreună cu fiicele ei au fost eliberate de gruparea teroristă Hamas. Acestea s-au reunit cu familia, luni seara.

O altă româncă, eliberată de Hamas împreună cu fiicele sale

Remus Aloni este un cetățean cu dublă cetățenie, română și israeliană, care a trăit drama răpirilor grupării Hamas la cote maxime. Șase membri din familia bărbatului au fost luați ostatici în Gaza. Acesta nu deținea informații concrete dacă persoanele apropiate mai sunt în viață sau care este starea lor.

Remus Aloni s-a adresat autorităților care au făcut tot posibilul să îi recupereze membrii familiei, vii și nevătămați. În urma conflictului dintre Israel și Gaza, au fost răpite cele două fiice ale bărbatului, Sharon și Danielle, cele trei nepoate de trei și cinci ani jumătate și ginerele acestuia.

În urmă cu câteva zile a fost eliberată una dintre fiice împreună cu micuțele gemene, iar luni seara, a doua parte a familiei sale a fost eliberată.

Forțele de Apărare a Israelului a confirmat că Hamas a predat Crucii Roșii 11 ostatici israelieni, dintre care 9 copii și 2 mame.

"Conform informațiilor furnizate de Crucea Roșie, 11 ostatici israelieni sunt în drum spre teritoriul israelian”, spune IDF.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed al-Ansari, a menționat că cea de-a patra zi de armistițiu vine cu un rezultat de 11 "deținuți" israelieni eliberați în schimbul a 33 de "civili" palestinieni.

Israelienii eliberați au fost ostatici timp de 52 de zile în Fâșia Gaza. Palestinienii eliberați de Israel erau prizonieri condamnați și judecați pentru infracțiuni de securitate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---