Externe

Hamas propune eliberarea a 70 de ostatici israelieni în schimbul unui armistițiu de cinci zile

schedule 14 nov. 2023, 07:31

Hamas propune eliberarea a 70 de ostatici israelieni în schimbul unui armistițiu de cinci zile
Anas-Mohammed / Shutterstock

Gruparea teroristă Hamas a anunțat că este gata să elibereze 70 de ostatici israelieni în schimbul unui armistițiu de cinci zile.

Hamas vrea să elibereze 70 de ostatici în schimbul unui armistițiu

Gruparea teroristă din Gaza, Hamas, a anunțat prin intermediul unei înregistrări audio că „vrea să elibereze 70 de ostatici israelieni în schimbul unui armistițiu de cinci zile”.

Aripa armată a grupării palestiniene Hamas au anunțat că le-a spus mediatorilor din Qatar că sunt gata să meargă la un compromis, și anume acela de a elibera până la 70 de femei și copii israelieni care au fost luați și ținuți ostatici în Gaza în schimbul unui armistițiu de cinci zile.

„Armistițiul ar trebui să includă o încetare completă a focului și să permită ajutor umanitar peste tot în Fâșia Gaza”, a declarat Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al aripii armate a Hamas, Brigăzile Alqassam.

Propunerea teroriștilor a fost transmisă prin intermediul unei înregistrări audio publicate pe canalul Telegram al grupului Hamas.

Încă 86 de cetățeni români au fost salvați din Gaza și urmează să ajungă în țară

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alți 86 de cetățeni români împreună cu familiile acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și urmau să fie aduși în România, în cursul zilei de luni.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că duminică, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo", se arată în comunicatul de presă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---