Social Externe

Alți 86 de români aflați în Fâșia Gaza au fost evacuați şi urmează să ajungă în România

schedule 13 nov. 2023, 07:23

Alți 86 de români aflați în Fâșia Gaza au fost evacuați şi urmează să ajungă în România
Anas-Mohammed / Shutterstock

Un nou grup de 86 de cetățeni români împreună cu familiile acestora au fost salvați din Fâșia Gaza. Ministerul de Externe a anunțat că urmează ca în cursul zilei de luni aceștia să fie aduși în România.

Încă 86 de cetățeni români au fost salvați din Gaza și urmează să ajungă în țară

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alți 86 de cetățeni români împreună cu familiile acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și urmează să fie aduși în România.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că duminică, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo", se arată în comunicatul de presă.

MAE a menționat că până în prezent, 134 de cetățeni români împreună cu membri de familie au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns în România.

Grupul de 86 de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei egiptene Rafah de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE și reprezentanți ai Ambasadei României în R.A. Egipt. Urmează ca aceștia să fie însoțiți până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

„MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză MAE, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.”, se mai precizează în comunicatul de presă.

La moment, în Egipt se află trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE pentru a oferi sprijin demersurilor specifice în teren.

MAE a mai specificat că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, lucru ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---