Social Politic Auto

Au ajuns BMW-urile! Polițiștii, tot nemulțumiți: vor să bage alți bani în ele

schedule 23 mar. 2023, 10:18

Au ajuns BMW-urile! Polițiștii, tot nemulțumiți: vor să bage alți bani în ele
Foto: Captură Observatornews

Primele mașini BMW pentru Poliție au ajuns în cursul zilei de marți. Zilele următoare, vor fi trimise alte 100 de vehicule agenților rutieri din toată țara. Cum scandalul în ceea ce le privește a pornit încă de la licitație, tensiunile nu se puteau termina nici după livrarea lor. Ba chiar agitația este mai mare, însă nemulțumirile provin din altă parte: specificațiile vehiculelor. Oamenii legii nu sunt satisfăcuți de ce au primit și vor să bage alți bani în automobile. Un reprezentant EUROPOL a transmis deja că „vor fi costuri suplimentare”.

Celebrele BMW-uri au ajuns în România. Nemulțumiți, polițiștii vor să bage alți bani în ele

Cele 30 de vehicule BMW ajunse în țară au fost inscripționate cu însemnele Poliției. Acestea au deja girofar și sirene. Alte 70 urmează să fie echipate în viitorul apropiat pentru misiuni. Primele BMW-uri pentru polițiști au ajuns în Capitală marți și urmează ca zilele viitoare să fie predate atât aici, cât și în mai multe unități din țară.

Aproximativ 33.000 de euro costă un astfel de automobil. Contractul pentru 600 de mașini va costa, în final, aproape 20.000 de euro și este plătit pe jumătate din bani europeni. Contestată de sindicaliști, tranzacția este anchetată de Parchetul European și de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Dar polițiștii tot nemulțumiți sunt. Ar fi vrut mai multă performanță la un asemenea cost. „Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate staţii de emisie recepţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între poliţiştii rutieri şi bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemnte necesare. Vor fi costuri suplimentare”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentant sindicat EUROPOL.

„Maşini de poliţie. BMW, se folosesc pe toate continentele, mai puţin Antarctica. Avem în Azerbadjan, Australia, SUA, Africa de Sud, aproape toate ţările din Uniunea Europeană folosesc maşinid de poliţie BMW. Motocicletele sunt şi mai populare. Aproape 140 de ţări în lume”, a spus Alex Seremet, reprezentant BMW.

BMW pentru poliție

  • categoria: M1
  • combustibil: benzină
  • motor: 1.900 cm3
  • transmisie: 4x4 permanent
  • curtie automată: 8+1 trepte

De la ce a început scandalul BMW-urilor anchetate de Kovesi

Contractul de achiziție al BMW-urilor pentru Poliția Română a stârnit controverse atât în sfera politică, cât și în rândul cetățenilor. Opoziția l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că licitația a fost aranjată pentru ca dealerul auto din București, Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, să o câștige. 

Afaceristul, fondatorul Automobile Bavaria, a susținut că acesta nu este implicat în activitatea comercială și nici în luarea deciziilor companiilor din România.

De asemenea, șeful de stat român s-a delimitat de scandal. Oficialul a afirmat că „este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu și poziția mea să fie trase într-o chestiune care poate fi verificată tehnic” și că „eu nu am nicio treabă cu această achiziție”. 

„Sunt achiziționate în acord cu nevoile instituționale. Vor îmbunătăți condițiile de muncă”, a explicat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Achiziția bolizilor a fost reclamată de USR la DNA și Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi. Procuroarea a transmis că subalternii ei cercetează modul în care a fost făcută achiziția. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---