Educație Social

Marcel Ciolacu: „Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi. este foarte grav!”

schedule 08 apr. 2023, 13:19

Marcel Ciolacu: „Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi. este foarte grav!”
LCV / Shutterstock

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o reacție după cazul elevului care a înjunghiat-o pe o profesoară cazul elevului care a umilit un profesor în Prahova. Șeful Camerei Deputaților susține că cadrele didactice nu mai sunt respectate și respectiv, nici educația nu mai este la același nivel.

Marcel Ciolacu, despre cazurile îngrijorătoare din școlile din Capitală și Prahova

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o reacție după cele două cazuri revoltătoare care au avut loc într-un liceu din București și în Prahova. Recent, un elev din liceul ”Ion Creangă” din Capitală și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit în zona gâtului, pentru că aceasta le-ar fi dat un test fără să anunțe din timp. De asemenea, la o școală din Prahova, un grup de elevi au umilit și batjocorit o profesoară, până când aceasta a început să plângă.

”Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit și batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Și este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă!”, spune Ciolacu.

Șeful Camerei Deputaților spune că aceste cazuri ridică semne de întrebare cu privire la autoritatea profesorilor. Ciolacu spune că deja s-a mers prea departe cu această libertate prost înțeleasă și că elevii își bat joc de profesori în fel și chip.

„Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate.”, a mai menționat oficialul român.

Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați

Liderul PSD afirmă că respectul față de profesori s-a pierdut, iar acest lucru face ca educația din aceste zile să fie de tot mai proastă calitate. Însă educația de astăzi reprezintă viitorul României și pentru ca aceasta să ofere rezultate este necesar să se intervină.

„S-a pierdut acest respect și este foarte grav! Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați! Iar, când vorbim de educație, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educației în Parlament.”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu a anunțat că PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care îi învață carte.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---