Social

Marcel Ciolacu: „România va pune capăt dependenţei energetice și va deveni furnizor”

schedule 05 dec. 2023, 10:57

Marcel Ciolacu: „România va pune capăt dependenţei energetice și va deveni furnizor”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va pune capăt dependenței energetice în viitorul apropiat și va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune.

Ciolacu, despre viitorul energetic al României

După întâlnirea cu secretarul de stat Jennifer Granholm, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va pune capăt dependenței energetice în viitorul apropiat și va deveni un furnizor în regiune.

"În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenței energetice și va deveni la rândul său un furnizor în regiune. Sprijinul administrației SUA și a secretarului de stat Jennifer Granholm rămâne esențial pentru a progresa cu succes ca hub regional și pentru a implementa tehnologii de ultimă generație", a scris premierul Marcel Ciolacu pe reţeaua X.

Anterior, Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken, în timpul vizitei sale de lucru în Statele Unite ale Americii.

Pe agenda întrevederilor premierului român s-au regăsit subiecte care au vizat consolidarea relației bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, includerea României în programul Visa Waiver, dar și aspecte legate de securitatea în zona Mării Negre în contextul războiului din Ucraina, conectivitatea în regiune și asigurarea securității energetice regionale și europene.

Premierul Marcel Ciolacu se află acum într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde are stabilite mai multe întrevederi cu înalți oficiali americani și cu reprezentanți ai unor companii.SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9704 RON
0.00250
USD
USD: 4.585 RON
-0.01010
GBP
GBP: 5.9171 RON
-0.00890
HUF
HUF: 1.2685 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5413 RON
0.00130
CHF
CHF: 5.1659 RON
-0.03020
Convertor valutar

Rezultat: ---