Politic

Marcel Ciolacu amenință PNL că își dă demisia: „Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul”

schedule 08 aug. 2023, 09:59

Marcel Ciolacu amenință PNL că își dă demisia: „Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu îi amenință pe liberali că își va da demisia dacă aceștia nu vor susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului.

Ciolacu îi amenință cu propria demisie pe liberali

Marcel Ciolacu i-a amenințat pe liberali că își dă demisia dacă nu vor susține pachetul de măsuri fiscale. Amenințările premierului vin după ce liderii liberali au adus critici dure cu privire la măsurile convenite de şeful Guvernului împreună cu ministrul de finanţe, Marcel Boloş.

Premierul Marcel Ciolacu susține că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an, mai mult decât ţinta asumată. Liderul PSD a atenționat că în cazul în care liberalii nu vor accepta pachetul de măsuri fiscale, România va pierde banii de la Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu spune că este gata să își depună mandatul dacă liberalii nu vor susține pachetul de măsuri fiscale.

"Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional. Eu nu pot să mă duc acasă şi să mă uit în oglindă că nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit. E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid", a declarat premierul.

În același timp, fostul premier Nicolae Ciucă nu a vrut să vorbească despre nemulţumirile liberalilor. Peste 80% dintre liderii PNL nu sunt de acord cu măsurile propuse de Ciolacu, potrivit unor surse politice.

Liberalii propun ca adoptarea pachetului de măsuri fiscale să fie amânat pentru finalul lunii august. De asemenea, PNL speră ca încasările la buget să crească în luna august, lucru care ar duce la renunţarea la o parte dintre măsurile de austeritate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---