Speciale Locale

Procesul lui Vlad Pascu: Începutul căutării dreptății pentru tragedia de la 2 Mai

schedule 22 feb. 2024, 09:33

Procesul lui Vlad Pascu: Începutul căutării dreptății pentru tragedia de la 2 Mai
Foto: Captura video Observator
Procesul lui Vlad Pascu, implicat într-un accident mortal sub influența drogurilor, a început, evidențiind deficiențele Poliției Române.

Judecătoria Mangalia a dat startul procesului lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani implicat în tragicul accident rutier de la 2 Mai, care a avut loc în vara anului trecut și s-a soldat cu decesul a doi studenți și rănirea altor trei persoane. Incidentul a generat un val de reacții și a pus sub semnul întrebării eficiența sistemului de aplicare a legii în România.

În dimineața fatidică de 19 august, Vlad Pascu se afla la volanul unui Mercedes decapotabil, model de epocă, și conducea cu o viteză de 103 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h. Sub influența drogurilor, tânărul a intrat într-un grup de pietoni, provocând moartea Robertei Dragomir și a lui Sebastian Olariu, ambii studenți la Facultatea de Geografie din București.

Evenimentele din acea noapte au scos la iveală serioase deficiențe în cadrul Poliției Române. Pascu fusese oprit de poliție cu câteva ore înainte de accident, dar a fost testat doar pentru consumul de alcool, fiind lăsat să plece deși în mașină au fost găsite pastile sedative și un joint. Mai târziu, după producerea accidentului, testele au indicat prezența cocaină, amfetaminelor, metamfetaminelor și ecstasy în sistemul său.

Urmările accidentului au fost devastatoare nu doar pentru victime și familiile acestora, ci și pentru structurile de ordine publică. Mai mulți șefi din Poliția Constanța, inclusiv Adrian Glugă, și-au dat demisia, iar ministrul de interne de la acea vreme, Cătălin Predoiu, a dispus o reorganizare a forțelor de poliție din județ.

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și alte infracțiuni legate de consumul de substanțe interzise și părăsirea locului accidentului. În plus, el și părinții săi sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri, care urmează să fie judecat la Tribunalul București.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---