Locale

Continuarea procesului în cazul tragediei de la 2 Mai, sub semnul incertitudinii

schedule 18 apr. 2024, 11:13

Continuarea procesului în cazul tragediei de la 2 Mai, sub semnul incertitudinii
Foto: Instagram
Procesul lui Vlad Pascu pentru accidentul fatal din 2 Mai, amânat la Mangalia. Decizia CSM privind suspendarea judecătoarei, așteptată.

Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, acuzat de producerea unui accident rutier fatal în localitatea 2 Mai, are loc la Judecătoria Mangalia. Procesul, care a fost amânat anterior pentru citarea părților civile și a martorilor, se desfășoară în contextul unei posibile suspendări a judecătoarei Ancuța Popoviciu. Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat pentru 24 aprilie decizia privind solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a judecătoarei din funcție, datorită comportamentului său în timpul procesului.

Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, a anunțat intenția de a cere amânarea procesului până după data de 24 aprilie, când CSM va lua o decizie în privința suspendării judecătoarei. În cazul în care propunerea de suspendare va fi acceptată, va fi necesară repunerea cauzei pe rol și reluarea procedurii judiciare. În schimb, dacă solicitarea va fi respinsă, procesul va continua cu pronunțarea hotărârii de către judecător.

Protestele au avut loc în Piața Victoriei, organizate de asociația „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”, exprimând nemulțumirea față de desfășurarea procesului. Valentin Olariu, tatăl unuia dintre tinerii decedați, a exprimat în cadrul unui podcast lipsa de încredere în sistemul judiciar din România și suspiciunea că influența familiei inculpatului ar putea afecta cursul justiției.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului. Incidentul a avut loc în august 2023 și s-a soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Supraviețuitorii accidentului și părinții victimelor sunt chemați la audieri, iar partea civilă a procesului, referitoare la daunele cuvenite victimelor, este în curs de soluționare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---