Externe

Procesul lui Donald Trump: Acuzații de fraudă electorală și declarații de persecuție politică

schedule 23 apr. 2024, 08:17

Procesul lui Donald Trump: Acuzații de fraudă electorală și declarații de persecuție politică
Donald Trump, acuzat de fraudă electorală în New York, neagă acuzațiile și denunță procesul ca fiind politic.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se confruntă cu acuzații de fraudă electorală într-un proces penal desfășurat la o instanță din New York. Trump, care este candidat în scrutinul prezidențial programat în SUA în noiembrie, a pledat nevinovat și a catalogat procesele penale drept "ingerințe electorale", sugerând că sunt acțiuni coordonate de Administrația de la Washington.

Procurorul Matthew Colangelo a prezentat argumentele acuzării, susținând că Trump a orchestrat o schemă penală pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016 și a acoperit conspirația prin falsificarea evidențelor contabile. În apărarea sa, avocatul lui Trump, Todd Blanche, a afirmat că fostul președinte este nevinovat și că încheierea unui acord de nedezvăluire (NDA) este "perfect legal".

Înainte de a intra în sala de judecată, Trump a declarat că procesele împotriva sa sunt o "vânătoare de vrăjitoare" și o "rușine" care provine de la Washington. Acesta a adăugat că procesele sunt coordonate cu scopul de a afecta adversarul "celui mai slab președinte din istoria țării noastre", referindu-se la actualul președinte Joe Biden.

Trump este vizat de mai multe acuzații la nivel federal și statal, inclusiv pentru presupuse tentative de inversare a rezultatului scrutinului prezidențial din 2020 și pentru gestionarea documentelor clasificate în reședința sa din Mar-a-Lago. Fostul președinte a declarat că nu intenționează să se retragă din cursa electorală, chiar dacă va fi condamnat în diversele procese penale care îl vizează.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---