Politic Externe

Curtea Supremă a SUA decide în favoarea lui Donald Trump privind eligibilitatea sa electorală

schedule 04 mar. 2024, 17:27

Curtea Supremă a SUA decide în favoarea lui Donald Trump privind eligibilitatea sa electorală
Evan El-Amin / Shutterstock
Curtea Supremă a SUA a decis ca Trump să fie repus pe buletinele de vot din Colorado, influențând alegerile prezidențiale.

Curtea Supremă a Statelor Unite a emis o decizie crucială care afectează cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. În urma unei dispute legale cu statul Colorado, instanța supremă a SUA a hotărât că fostul președinte Donald Trump trebuie să fie repus pe buletinele de vot.

Această victorie juridică vine după ce Curtea Supremă din Colorado a eliminat numele lui Trump de pe buletinele de vot, invocând amendamentul 14 la Constituția SUA, care interzice candidatura persoanelor implicate în insurecții sau trădare. Această decizie a fost ulterior contestată, iar Curtea Supremă a SUA a decis în unanimitate de voturi să invalideze decizia statului Colorado.

Această hotărâre a Curții Supreme vine într-un moment critic, înainte de alegerile preliminare republicane din Colorado, care fac parte din așa-zisa „Super Tuesday”. Partidul Republican din statul respectiv a solicitat o decizie rapidă pentru a asigura claritate înainte de startul acestor alegeri.

Pe lângă cazul din Colorado, Curtea Supremă a SUA analizează și alte aspecte legate de Donald Trump, inclusiv chestiunea revendicării de către acesta a unei „imunități depline”.

Decizia Curții Supreme este un moment semnificativ în contextul politic actual și poate avea implicații pe termen lung asupra procesului electoral din Statele Unite.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---