Externe

Procesul lui Donald Trump în cazul Stormy Daniels începe la New York

schedule 16 apr. 2024, 07:07

Procesul lui Donald Trump în cazul Stormy Daniels începe la New York
Evan El-Amin / Shutterstock
Donald Trump se confruntă cu acuzații în dosarul „Stormy Daniels”, implicând tăinuirea fondurilor și falsificarea registrelor fiscale.

Fostul președinte american Donald Trump se confruntă cu primul său proces penal într-un caz istoric care a început luni la New York. Procesul, cunoscut sub numele de dosarul „Stormy Daniels” sau „bani contra tăcere”, implică acuzații de tăinuire de fonduri și falsificare a registrelor fiscale. Trump este acuzat că a avut un rol în plățile efectuate pentru a păstra tăcerea asupra presupuselor sale aventuri înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Procesul a debutat cu selecția juraților, care va continua până la formarea unui juriu compus din 12 newyorkezi și șase supleanți. Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a acuzat anul trecut pe Trump de 34 de infracțiuni de falsificare a registrelor fiscale. Trump a pledat nevinovat și a negat acuzațiile, descriind procesul ca o "vânătoare de vrăjitoare" și o "interferență în alegeri".

Printre personajele-cheie ale dosarului se numără actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, fotomodelul Karen McDougal și fostul editor al National Enquirer, David Pecker. Judecătorul Juan Merchan prezidează cazul, iar echipa juridică a lui Trump include pe Todd Blanche, Susan Necheles și Joe Tacopina.

Procesul este de așteptat să dureze între șase și opt săptămâni, iar Trump ar putea fi condamnat la închisoare dacă va fi găsit vinovat. Acesta este doar unul dintre cele patru cazuri penale cu care se confruntă Trump, care este și prezumtivul candidat republican la alegerile prezidențiale din 2024.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---