Social

Percheziţii la clanul Caran. Liderii celei mai puternice grupări interlope din România au fost săltați de mascați

schedule 23 nov. 2023, 12:11

Percheziţii la clanul Caran. Liderii celei mai puternice grupări interlope din România au fost săltați de mascați
Antena 3

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Grupări Violente au efectuat astăzi, o serie de percheziții în mai multe locații, în special în Capitală, la membrii clanului Caran. Acesta este considerat cea mai puternică grupare interlopă din România. Liderii clanului au fost săltați de mascați de la o petrecere, joi dimineața.

Percheziții la membrii clanului Caran. De ce sunt învinuiți aceștia

Perchezițiile domiciliare au avut loc la membrii clanului Caran, cea mai puternică grupare teroristă din România. Aceștia sunt cercetați pentru 16 infracţiuni, printre care unele dintre cele mai grave prevăzute de Codul Penal din România.

Anchetatorii au stabilit că membrii clanului aveau o influență vastă atât în România, cât și peste hotare, respectiv în Statele Unite ale Americii, de unde încasau milioane de dolari pentru infracţiunile informatice săvârșite.

Procurorii au descoperit că liderii clanului Caran, trei fraţi care au plecat în urmă cu câţiva ani din localitatea Piteasca, judeţul Ilfov, aveau afaceri ilegale în mai multe domenii şi se ocupau cu cămătăria, şantajul, proxenetismul, traficul de persoane, dar şi cu infracţiuni informatice sau spălare de bani.

În urma percheziţiilor de la domiciliu, anchetatorii au găsit la unul dintre lideri 7 milioane de dolari într-un portofel electronic.

"La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Activitățile de percheziție au loc cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul de Investigații Criminale, serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, respectiv Direcției Generale Anticorupție, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei 'Vlad Ţepeş' și unităților de jandarmerie din județele Dolj, Gorj, Brăila și Timiș.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, 3 frați, în calitate de lideri decizionali, ar fi inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât în București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice.”, a mai transmis DIICOT în comunicat.

Banii câștigați din afacerile ilegale au fost investiți în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat cryptomonede, drepturile de proprietate ale acestor bunuri fiind deținute de membrii grupului ori de unele persoane interpuse.

„Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigații Criminale și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție", se arată într-un comunicat al DIICOT.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 24 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

39 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9766 RON
-0.00040
USD
USD: 4.7317 RON
-0.01470
GBP
GBP: 5.9743 RON
-0.00300
HUF
HUF: 1.2106 RON
0.00410
BGN
BGN: 2.5445 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.3535 RON
-0.02910
Convertor valutar

Rezultat: ---