Showbiz

Fotografiile lui Macron în postura de boxer stârnesc ironii și comparații cu Putin

schedule 21 mar. 2024, 09:09

Fotografiile lui Macron în postura de boxer stârnesc ironii și comparații cu Putin
Macron ironizat pe rețele pentru pozele sale boxând, comparat cu Putin; unii sugerează că imaginile sunt retușate.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a devenit subiectul ironiilor pe rețelele de socializare după ce fotografa sa oficială, Soazig de la Moissonnière, a publicat imagini cu el în timp ce lovește un sac de box. Fotografiile alb-negru îl arată pe Macron transpirat, cu mușchii încordați și dinții strânși, o imagine care a fost comparată de unii cu prezentările virile ale președintelui rus Vladimir Putin.

Macron, cunoscut pentru pasiunea sa pentru box, practică acest sport de două ori pe săptămână, conform declarațiilor soției sale, Brigitte Macron, și ale publicației Paris Match. Aceste sesiuni de antrenament durează aproximativ 45 de minute și includ încălzire și box.

Comentariile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară, unii internauți acuzând chiar că fotografiile ar fi fost retușate pentru a-l face pe președinte să pară mai impresionant. Alții au creat meme-uri cu Macron în ipostaze de super-erou sau au glumit despre poziționarea sa ca "Omul puternic al Europei".

Éric Anceau, profesor de istorie contemporană la Universitatea din Lorena, a descris fotografiile ca făcând parte dintr-un "virilism neo-populist" adoptat de anumiți lideri politici, cu referire la Putin, care este cunoscut pentru fotografiile sale sportive, inclusiv cele în care apare practicând judo sau călărind fără cămașă.

Această abordare a fost analizată și de Gaspard Gantzer, fondatorul agenției de consultanță în comunicare „2017”, care a remarcat că direcția artistică a fotografiilor este similară cu cea din fotografia de modă sau ilustrația sportivă în stil american, considerând-o o mișcare interesantă din punct de vedere artistic și de comunicare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---