Externe

Președintele Macron avertizează că o victorie a Rusiei în Ucraina ar putea amenința securitatea Moldovei, României și Poloniei

schedule 15 mar. 2024, 12:25

Președintele Macron avertizează că o victorie a Rusiei în Ucraina ar putea amenința securitatea Moldovei, României și Poloniei
Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar amenința securitatea Europei, inclusiv a Moldovei, României și Poloniei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis un avertisment sever cu privire la consecințele pe care o victorie a Rusiei în Ucraina le-ar putea avea asupra securității Europei. Într-o serie de declarații, Macron a subliniat că, în cazul în care Ucraina ar pierde războiul, Rusia nu va ezita să amenințe vecinii săi, inclusiv Moldova, România și Polonia.

Macron a insistat că securitatea poporului francez, precum și a întregii Europe, depinde de înfrângerea Rusiei în acest conflict. El a menționat că o victorie a Rusiei ar submina credibilitatea și securitatea continentului european, punând în pericol pacea în regiune.

În plus, administrația franceză a clarificat că nu intenționează să trimită trupe combatante în Ucraina, dar a exprimat un consens european pentru susținerea producției de armament pe teritoriul ucrainean. Franța este dispusă să contribuie cu specialiști pe teren pentru acest scop.

Președintele Macron a subliniat că, deși Franța nu va adopta o poziție ofensivă, este pregătită să răspundă în fața unei eventuale escaladări din partea Rusiei. În contextul tensiunilor crescute, aliații din cadrul NATO sunt îndemnați să nu arate slăbiciune în fața Moscovei.

Reacția Moscovei la avertismentele lui Macron a fost una de respingere, catalogându-le drept "vise nebune și paranoice", conform declarațiilor șefului spionajului rusesc, Serghei Narîșkin.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---