Lifestyle

Rețete tradiționale pentru masa de Paște: Cozonac, drob și ciorbă de miel

schedule 01 mai 2024, 17:14

Rețete tradiționale pentru masa de Paște: Cozonac, drob și ciorbă de miel
Foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
Sărbătorile pascale aduc pe mesele românilor cozonac pufos, drob de miel și ciorbă de miel, rețete tradiționale pline de aromă.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele se pregătesc să aducă pe masa de Paște preparate tradiționale românești, printre care se numără cozonacul pufos cu nucă, drobul de miel și ciorba de miel. Acestea sunt preparatele care nu trebuie să lipsească din meniul de sărbătoare, fiecare având variante de rețete care mai de care mai apetisante și mai aromate.

Cozonacul pufos cu nucă este un desert nelipsit, iar rețetele variază de la cea clasică, cu ingrediente precum făină, lapte, zahăr, ouă, unt și nucă, la variante îmbogățite cu smântână sau inspirate de rețetele consacrate ale Sandei Marin sau ale lui Radu Anton Roman. Indiferent de rețetă, secretul unui cozonac reușit stă în frământarea îndelungată a aluatului și în calitatea ingredientelor.

Drobul de miel este un alt preparat emblematic pentru masa de Paște, fiind un aperitiv sățios și aromat. Rețeta tradițională include organe de miel tocate fin, ouă, ceapă verde și verdețuri. Pentru cei care preferă o variantă fără carne, există și rețete de drob vegetarian, care folosesc legume precum vinete, ciuperci și dovlecel, îmbogățite cu griș și ouă pentru consistență.

Ciorba de miel, cunoscută și sub denumirea de borș de miel, este un preparat savuros care completează meniul de Paște. Rețeta tradițională implică fierberea îndelungată a oaselor de miel împreună cu legume și verdețuri, iar borșul adăugat spre final conferă ciorbei acel gust acru specific. Variantele de rețetă pot include diferite combinații de legume și verdețuri, precum și adaosuri de smântână sau ou pentru a drege ciorba.

Aceste rețete tradiționale sunt transmise din generație în generație și sunt parte integrantă a patrimoniului culinar românesc. Ele aduc în casele românilor gustul autentic al sărbătorilor pascale și bucuria de a împărtăși cu familia și prietenii preparate făcute cu dragoste și măiestrie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9772 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6089 RON
0.01750
GBP
GBP: 5.877 RON
-0.00190
HUF
HUF: 1.2647 RON
-0.00510
BGN
BGN: 2.5448 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1179 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---