Externe

Generalul Thierry Burkhard clarifică declarațiile lui Macron despre trupele occidentale în Ucraina

schedule 22 mar. 2024, 06:41

Generalul Thierry Burkhard clarifică declarațiile lui Macron despre trupele occidentale în Ucraina
Generalul Burkhard clarifică declarațiile lui Macron despre Ucraina, subliniind mesajul către Putin și necesitatea schimbării percepției acestuia.

Generalul Thierry Burkhard, Șeful Statului Major al forțelor armate franceze, a oferit clarificări cu privire la declarațiile președintelui Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina. În cadrul unei conferințe de presă la Paris, alături de omologul său suedez, generalul Micael Bydén, Burkhard a subliniat că intenția președintelui francez este de a transmite un mesaj clar președintelui rus Vladimir Putin că Occidentul este conștient de importanța situației din Ucraina.

Generalul Burkhard a menționat că armata ucraineană luptă cu curaj și eficiență, dar pentru a pune capăt conflictului este necesar să se schimbe percepția psihologică a lui Putin, care se bazează pe presupunerea că Occidentul nu va interveni direct în Ucraina. El a precizat că nu a făcut distincție între trupe combatante și necombatante, spre deosebire de ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu.

Președintele Macron a fost criticat pentru declarațiile sale, dar a insistat că este necesar un "salt strategic" pentru a preveni victoria Rusiei în conflict. În contextul acestor discuții, președintele Putin a avertizat că Rusia este pregătită pentru un război nuclear și că orice trimitere de trupe americane în Ucraina ar fi considerată o escaladare majoră a conflictului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---