Externe

Comandantul armatei ucrainene revizuiește necesarul de trupe pentru apărarea țării

schedule 29 mar. 2024, 16:13

Comandantul armatei ucrainene revizuiește necesarul de trupe pentru apărarea țării
Foto: Schutterstock
Generalul ucrainean Oleksandr Sîrskî a declarat că armata are nevoie de mai puțini soldați decât se credea inițial pentru apărarea țării.

Generalul Oleksandr Sîrskî, noul comandant al armatei ucrainene, a anunțat că numărul de soldați necesari pentru apărarea țării în fața invaziei rusești este mai mic decât estimările inițiale. Într-un interviu recent, Sîrskî a menționat că, după o revizuire a resurselor, s-a constatat că este nevoie de mai puțini militari pe front. Această declarație vine în contrast cu anunțul făcut în decembrie de președintele Volodimir Zelenski, care sugera că armata ar putea avea nevoie de până la 500.000 de noi soldați.

Sîrskî a subliniat importanța rolurilor de sprijin în luptă și a eficienței unităților de sprijin, descriind conflictul ca fiind un „război de uzură” și un „război al logisticii”. De asemenea, a menționat că linii defensive puternice au fost pregătite în zonele amenințate pentru a preveni atacurile rusești. În ciuda dificultăților întâmpinate în procesul de mobilizare, inclusiv lipsa entuziasmului și acuzații de corupție, generalul a exprimat încrederea că Ucraina va avea suficiente persoane capabile să protejeze țara, referindu-se atât la soldații mobilizați, cât și la voluntari.

Ultima pierdere majoră a armatei ucrainene a fost orașul Avdiivka, care a căzut în februarie după luni de asediu. Sîrskî a accentuat că pozițiile ucrainene ar fi fost mai bine păstrate cu un aport sporit de muniție și capabilități de apărare aeriană din partea aliaților occidentali. Un proiect de lege care ar permite mobilizarea unui număr mai mare de soldați este în prezent în dezbatere în parlamentul ucrainean.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---