Externe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, subliniază controlul asupra regiunilor Donețk și Harkov și solicită sisteme de apărare aeriană suplimentare

schedule 21 mai 2024, 09:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, subliniază controlul asupra regiunilor Donețk și Harkov și solicită sisteme de apărare aeriană suplimentare
Sursa foto: Shutterstock
Zelenski afirmă că Ucraina controlează Donețk și Harkov, cere apărare aeriană mai bună în fața atacurilor ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că forțele ucrainene mențin controlul asupra regiunilor Donețk și Harkov, în ciuda atacurilor cu bombe aeriene ghidate efectuate de forțele rusești. Într-o serie de discuții cu comandantul-șef al armatei ucrainene, Zelenski a accentuat necesitatea de a întări apărarea aeriană a țării și a solicitat sisteme de apărare suplimentare pentru a reduce dificultățile întâmpinate de luptători și pentru a proteja orașele și comunitățile.

Liderul ucrainean a exprimat recunoștința sa față de partenerii internaționali care înțeleg necesitatea acestor sisteme de apărare și a subliniat importanța strategică a apărării aeriene în conflictul actual. Zelenski a menționat că fiecare limitare a potențialului terorist al Rusiei contribuie la constrângerea la pace și a mulțumit tuturor celor care sprijină Ucraina.

În contextul războiului, mandatul de președinte al lui Zelenski a fost prelungit, legea marțială instituită nepermitând convocarea alegerilor. Între timp, SUA și aliații occidentali continuă să ofere asistență de securitate Ucrainei, cu promisiunea unui flux constant de ajutor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

36 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.976 RON
-0.00010
USD
USD: 4.4612 RON
0.00170
GBP
GBP: 5.9711 RON
-0.00690
HUF
HUF: 1.2528 RON
0.00450
BGN
BGN: 2.5442 RON
CHF
CHF: 5.2832 RON
-0.01910
Convertor valutar

Rezultat: ---