Politic Externe

Volodimir Zelenski: „Ruşii ne ucid doar pentru că suntem ucraineni”

schedule 07 mar. 2023, 13:56

Volodimir Zelenski: „Ruşii ne ucid doar pentru că suntem ucraineni”
Oleksandr Osipov/Shutterstock

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că cetățenii ucraineni sunt omorâți doar pentru că sunt ucraineni. Oficialul de la Kiev a făcut referire la reuniunea pe care a avut-o luni cu şefii armatei, în urma căreia a arătat că forțele armate ucrainene nu vor renunța la nicio regiune din teritoriul ucrainean.

Zelenski spune că Rusia ucide ucrainenii doar pentru că sunt ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au fost înregistrate situaţiile din direcţiile operaţionale ale frontului, din fiecare punct-cheie al ostilităţilor cu ruşii. De altfel, comandantul suprem, comandanţii şi serviciile de informaţii şi-au prezentat fiecare rapoartele la cerința liderului de la Kiev.

„A fost o informare specială cu privire la situaţia din Bahmut şi în jurul oraşului, a fost o discuţie ce a durat mai mult de o oră. De fapt, subiectul Bahmut a făcut obiectul principal al acestei reuniuni”, a precizat preşedintele ucrainean.

Orașul Bahmut, care se găsește în estul Ucrainei, a rămas cu o populație de mai puțin de 5.000 de locuitori față de cei aproximativ 70.000 de persoane înainte de război. Orașul a fost practic ruinat total după luni întregi în care a fost epicentrul războiului declanșat de forțele armate ruse.

Moscova își dorește să pună stăpânire pe orașul Bahmut, deoarece acesta este un nod de comunicaţii important în regiunea Donbas. Căderea acestui oraș ar fi o victorie pentru autoritățile de la Kremlin.

Liderul ucrainean le-a solicitat generalilor „opinia lor cu privire la operaţiunea de apărare în continuare în sectorul Bahmut: fie o retragere, fie menţinerea apărării şi întărirea oraşului”.

Nu o retragere, ci o întărire. Acest punct de vedere a fost aprobat în unanimitate de către Statul Major General. Nu au existat alte puncte de vedere”, i-au răspuns generalii președintelui ucrainean.

Comandantul-şef al Statului Major General a primit ordin de la președintele ucrainean să găsească resurse potrivite pentru a ajuta soldații din regiune să țină piept mercenarilor grupului privat Wagner, trupele care se află în prima linie a ofensivei ruse.

Nu există nicio parte din Ucraina despre care să se poată spune că a fost abandonată. Nu există tranşee ucrainene în care să nu-şi spună cuvântul rezistenţa şi eroismul combatanţilor noştri”, a afirmat el.

Ne ucide doar pentru că suntem ucraineni

Zelenski a menționat că rușii omoară ucrainenii doar din simplul fapt că sunt ucraineni. Ura populației ruse pentru cetățenii ucraineni ar fi nemărginită.

Ocupantul ne ucide doar pentru că suntem ucraineni. Chiar şi pentru un cuvânt spus despre Ucraina. Pentru visul nostru privind Ucraina. Pentru vieţile noastre, pentru vieţile ucrainenilor”, a reiterat el.

Potrivit discursului pe care l-a susținut Zelenski recent, acesta va continua să apere fiecare bucată din Ucraina și nu se pune problema să renunțe la niciun teritoriu. Liderul de la Kiev își propune să elibereze toate oraşele şi satele din Ucraina și visează la momentul în care îl va trage la răspundere pe cel care se face vinovat de toată durerea Ucrainei.

Dacă o putem face în justiţie, atunci o vom face în mod legal. Dacă o putem face cu arma, atunci o vom face cu arma! Datorită unităţii noastre, hotărârii şi faptului că preţuim întreaga Ucraină şi pe fiecare ucrainean, ştim exact care va fi rezultatul acestui război”, a concluzionat Zelenski.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---