Externe

SUA resping implicarea Ucrainei în atacul de la Moscova și atribuie responsabilitatea Statului Islamic

schedule 25 mar. 2024, 07:43

SUA resping implicarea Ucrainei în atacul de la Moscova și atribuie responsabilitatea Statului Islamic
Foto: Shutterstock
Guvernul SUA respinge implicarea Ucrainei în atacul de la Moscova, atribuindu-l Statului Islamic; Rusia sugerează o conexiune ucraineană.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a negat orice implicare a Ucrainei în atacul terorist care a avut loc la Moscova, atribuind responsabilitatea grupării jihadiste Statul Islamic. Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a declarat într-un interviu televizat că nu există dovezi care să susțină o legătură între Ucraina și masacrul soldat cu cel puțin 143 de morți. Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului Național al Securității SUA, a subliniat că Statul Islamic poartă întreaga responsabilitate pentru acest atentat.

În contrast, președintele rus Vladimir Putin a sugerat o posibilă conexiune cu Ucraina, afirmând că atacatorii au fost arestați în timp ce se îndreptau către această țară. Cu toate acestea, Kievul a respins orice legătură cu incidentul, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist.

În urma atacului, Franța a ridicat alerta teroristă la nivelul maxim, iar fostul președinte rus Dmitri Medvedev a promis răzbunare, indicând că toți cei implicați vor deveni ținte principale, indiferent de țara de origine și statut.

Autoritățile ruse au raportat arestarea a 11 persoane în legătură cu atentatul, inclusiv patru atacatori. Doi dintre presupușii atacatori au fost aduși în fața unui tribunal din Moscova și inculpați pentru terorism, riscând pedeapsa cu închisoarea pe viață.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---