Externe

Kim Jong Un îndeamnă la intensificarea exercițiilor militare în contextul tensiunilor cu Coreea de Sud și SUA

schedule 07 mar. 2024, 15:28

Kim Jong Un îndeamnă la intensificarea exercițiilor militare în contextul tensiunilor cu Coreea de Sud și SUA
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Kim Jong Un, în jachetă de piele, inspectează o bază militară și îndeamnă la exerciții de război, în contextul tensiunilor cu SUA și Coreea de Sud.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a fost fotografiat purtând o jachetă de piele neagră și mânuit o armă de foc în timpul unei inspecții la o bază importantă de antrenament militară. În cadrul vizitei sale, care a avut loc miercuri, Kim a îndemnat armata să-și intensifice exercițiile de război real pentru a îmbunătăți rapid capacitățile de luptă, conform agenției de presă oficiale KCNA.

Această mișcare vine într-un moment de tensiuni crescute în peninsulă, pe fondul exercițiilor militare comune "Scutul libertății" desfășurate de Seul și Washington, care includ exerciții de interceptare a rachetelor și trageri reale. Phenianul a catalogat aceste exerciții ca fiind "nechibzuite" și a avertizat că Coreea de Sud și SUA vor plăti un "preț mare" pentru acestea.

Fotografiile publicate de KCNA îl arată pe Kim Jong Un aplaudat de soldați care îi promit "o loialitate profundă" în "lupta sacră pentru securitatea țării". Coreea de Nord a criticat în mod repetat exercițiile militare dintre SUA și Coreea de Sud, considerându-le repetiții pentru o invazie.

În contextul acestor evenimente, Seulul a declarat că forțele sale armate sunt complet pregătite pentru orice provocări din partea Coreei de Nord. De la începutul anului, Phenianul a etichetat Coreea de Sud ca fiind "principalul său inamic", a închis agențiile dedicate reunificării și dialogului intercoreean și a amenințat cu războiul pentru orice încălcare a teritoriului său. În februarie, Kim Jong Un a afirmat că nu va ezita să "anihileze" Coreea de Sud dacă țara sa va fi atacată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---