Externe

Coreea de Nord anunță testarea cu succes a unei noi rachete hipersonice sub supravegherea lui Kim Jong Un

schedule 03 apr. 2024, 09:49

Coreea de Nord anunță testarea cu succes a unei noi rachete hipersonice sub supravegherea lui Kim Jong Un
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Coreea de Nord testează cu succes o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid, sub supravegherea lui Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat cu succes un test pentru o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid, capabilă de a acoperi distanțe medii și lungi, conform agenției de presă de stat KCNA. Testul, care a avut loc marți, a fost supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a lăudat racheta ca fiind o dovadă a "superiorității absolute" a tehnologiei militare a țării.

Kim Jong Un a subliniat că noua rachetă reprezintă o transformare completă a arsenalului țării, convertind toate rachetele tactice, operaționale și strategice în rachete cu combustibil solid, care sunt mai ușor de manevrat și depozitat, permițând astfel o pregătire rapidă pentru lansare. De asemenea, rachetele hipersonice sunt mai dificil de interceptat datorită vitezei lor superioare.

Această lansare vine după un test terestru efectuat la sfârșitul lunii martie cu un motor cu combustibil solid pentru un nou tip de rachetă hipersonică. Testul recent a atras critici internaționale, inclusiv din partea Marii Britanii, care a condamnat acțiunea Coreei de Nord ca fiind o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

În contextul acestor evenimente, delegații diplomatice și economice nord-coreene care au vizitat recent China, Vietnam, Laos și Rusia s-au întors în țară, conform aceleiași surse de presă de stat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---