Externe

Vladimir Putin plănuiește vizite în Coreea de Nord și Vietnam în contextul războiului din Ucraina

schedule 10 iun. 2024, 11:12

Vladimir Putin plănuiește vizite în Coreea de Nord și Vietnam în contextul războiului din Ucraina
Foto: Asatur Yesayants/Shutterstock.com
Putin planifică vizite în Coreea de Nord și Vietnam, intensificând legături în contextul tensiunilor cu SUA și războiul din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin intenționează să viziteze Coreea de Nord și Vietnam în perioada următoare, conform declarațiilor ambasadorului Rusiei în Coreea de Nord, Aleksandr Mațegora, citat de ziarul financiar rusesc Vedomosti. Această mișcare vine într-un moment în care Rusia își intensifică relațiile cu țări considerate ostile intereselor SUA, precum Coreea de Nord și Iranul, pe fondul conflictului continuu din Ucraina.

Vizita în Coreea de Nord este "pregătită în mod intens", iar o posibilă temă de discuție între Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi importul de mână de lucru din Coreea de Nord, având în vedere lipsa acută de forță de muncă din Rusia cauzată de războiul din Ucraina. În septembrie trecut, Kim Jong Un a vizitat Rusia, unde a discutat cu Putin despre posibilitatea construirii de sateliți de către Rusia pentru Coreea de Nord.

Pe de altă parte, în Vietnam, problema asistenței bancare pentru decontarea plăților între cele două țări pare să fie o preocupare majoră, conform declarațiilor reprezentantului comercial al Rusiei în Vietnam. Putin, care este vizat de un mandat internațional de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru crime de război în Ucraina, a limitat călătoriile sale internaționale la China și la foste republici sovietice din Asia Centrală.

Aceste vizite ale președintelui rus sunt anunțate în contextul în care Elveția a declarat că 90 de țări și organizații s-au înregistrat să participe la summitul de pace pentru Ucraina, un eveniment la care Rusia nu a fost invitată. Situația din Ucraina rămâne tensionată, cu bombardamente continue și acuzații reciproce între forțele ruse și cele ucrainene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---