Externe

SUA extind sancțiunile împotriva Rusiei pentru a crește presiunea asupra lui Putin

schedule 23 feb. 2024, 16:27

SUA extind sancțiunile împotriva Rusiei pentru a crește presiunea asupra lui Putin
Joe Biden a anunțat peste 500 de sancțiuni noi împotriva Rusiei, vizând finanțele și apărarea, în urma invaziei în Ucraina și decesului lui Navalnîi.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat implementarea a peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei, în urma invaziei acesteia în Ucraina și a decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi. Sancțiunile sunt menite să intensifice presiunea asupra președintelui rus Vladimir Putin și să răspundă acțiunilor sale considerate agresive atât pe plan internațional, cât și în interiorul Rusiei.

Aceste restricții vizează o varietate de entități și persoane, punând accent pe sectorul financiar al Rusiei, industria de apărare, rețelele de achiziții publice și pe cei care încearcă să ocolească sancțiunile existente. De asemenea, sunt impuse restricții la export pentru aproape 100 de firme sau persoane fizice care au fost identificate ca oferind sprijin mașinii de război ruse.

Într-o declarație dată publicității, Biden a subliniat că dacă Putin nu va suporta consecințele pentru acțiunile sale, atât în Ucraina cât și în Rusia, acesta va continua să le desfășoare. Biden a făcut referire la moartea subită a lui Navalnîi într-o închisoare din Cercul Arctic și la invazia rusă în Ucraina, care a început acum doi ani, ca exemple ale comportamentului agresiv al Rusiei.

În contextul acestor noi sancțiuni, președintele american a făcut apel la Congres să aprobe ajutorul militar pentru Ucraina, care a fost deja trecut de Senat, dar rămâne blocat în Camera Reprezentanților. Biden a avertizat că opoziția față de acest proiect de lege ar servi interesele lui Putin.

Uniunea Europeană a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva a aproape 200 de companii și persoane acuzate de implicare în susținerea Rusiei să procure arme sau în răpirea copiilor ucraineni. Ca reacție, Rusia a extins lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în țară.

Aceste măsuri sunt descrise de administrația Biden ca fiind cea mai mare tranșă de sancțiuni implementate de la începutul conflictului din Ucraina. În plus, SUA intenționează să ia măsuri suplimentare pentru a reduce veniturile Rusiei din sectorul energetic și să consolideze sprijinul pentru societatea civilă și mass-media independentă la nivel global.

Președintele Biden a concluzionat că este momentul să se demonstreze angajamentul Statelor Unite pentru libertate și să se facă front comun împotriva oricăror amenințări la adresa acesteia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---