Externe

România și comunitatea internațională intensifică sprijinul pentru Ucraina în contextul conflictului prelungit

schedule 23 feb. 2024, 14:27

România și comunitatea internațională intensifică sprijinul pentru Ucraina în contextul conflictului prelungit
artjazz/Shutterstock
România reafirmă sprijinul pentru Ucraina, în timp ce UE și SUA impun noi sancțiuni împotriva Rusiei, vizând apărarea și liderii politici.

La doi ani de la izbucnirea conflictului din Ucraina, România își reafirmă angajamentul de a sprijini statul vecin în lupta pentru apărarea independenței și valorilor democratice. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic, subliniind că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului și a îndemnat la unitate și solidaritate europeană pentru a continua furnizarea asistenței necesare.

În paralel, Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include 194 de desemnări individuale și vizează în special sectorul militar și de apărare. Această mișcare reprezintă un efort concertat de a limita capacitatea Rusiei de a accesa tehnologie militară sensibilă și de a susține efortul de război.

De asemenea, Statele Unite ale Americii se alătură demersului internațional, anunțând sancțiuni împotriva a peste 500 de ținte, cu scopul de a responsabiliza Rusia pentru acțiunile sale militare și pentru moartea liderului opoziției Alexei Navalnîi. Președintele Joe Biden a afirmat că sancțiunile vor viza direct pe Vladimir Putin, marcând astfel o poziție fermă din partea SUA.

România, alături de partenerii săi europeni și transatlantici, rămâne angajată în susținerea Ucrainei pe calea recăpătării libertății și a independenței și în eforturile de reconstrucție post-conflict, precum și în integrarea sa în familia europeană.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---