Locale

Președintele Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina

schedule 12 mar. 2024, 15:25

Președintele Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina
Creative Lab / Shutterstock
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că țara nu va trimite combatanți în Ucraina, aliniindu-se cu SUA și alți lideri europeni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat într-o declarație recentă că România nu va trimite combatanți în Ucraina, aliniindu-se astfel cu poziția altor lideri europeni și a președintelui SUA, Joe Biden. Această poziție vine ca răspuns la comentariile președintelui francez Emmanuel Macron, care nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă, Iohannis a menționat că „România nu va trimite combatanți în Ucraina. Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri și vom continua”. El a adăugat că o posibilă trimitere de combatanți sub mandat NATO nu este posibilă, deoarece Ucraina nu este membră a Alianței Nord-Atlantice.

Președintele a mai precizat că orice înțelegeri bilaterale între Ucraina și alte state sunt chestiuni separate și nu implică trimiterea de combatanți români. Declarația lui Iohannis vine în contextul în care mai mulți lideri europeni, inclusiv ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, au cerut oprirea discuțiilor despre o eventuală trimitere de trupe străine în Ucraina.

Președintele american Joe Biden a reiterat de asemenea că SUA nu vor trimite soldați în Ucraina, menționând că țara cere asistență militară și arme, dar nu trupe la sol. Aceste declarații consolidează poziția internațională de sprijin pentru Ucraina, fără implicarea directă a trupelor străine în conflictul cu Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---