Business

Raiffeisen Bank România investește în inteligență artificială și susține economia reală

schedule 27 mar. 2024, 11:12

Raiffeisen Bank România investește în inteligență artificială și susține economia reală
https://pixabay.com/illustrations/artificial-intelligence-brain-think-3382507/
Raiffeisen Bank România raportează creșteri în economisire și investiții, colaborare cu FEI pentru IMM-uri și focus pe sustenabilitate și digitalizare.

Raiffeisen Bank România a anunțat o creștere semnificativă a investițiilor în planuri de economisire, pensii facultative și asigurări de viață, precum și o colaborare extinsă cu Fondul European de Investiții pentru finanțarea IMM-urilor românești. Mircea Busuioceanu, vicepreședinte al Diviziei de Risc, a discutat despre progresul băncii în implementarea inteligenței artificiale în sectorul bancar și despre contribuția instituției la economia reală și protecția mediului înconjurător.

Potrivit lui Busuioceanu, creșterea veniturilor și nivelului de trai în România, combinată cu eforturile de informare din partea industriei bancare, au condus la un interes crescut pentru produsele de economisire și investiții. Raiffeisen Bank a înregistrat o creștere de 130% în aceste segmente și a devenit a doua cea mai mare companie de asset management din România.

În plus, banca a încheiat un acord cu Fondul European de Investiții, care va permite finanțarea IMM-urilor cu peste 650 milioane euro în următorii ani. Această inițiativă va susține eforturile Raiffeisen de a fi un jucător important în finanțarea economiei reale, având în vedere creșterea portofoliului de credite cu 25% în ultimii doi ani.

Raiffeisen Bank se concentrează și pe susținerea mediului înconjurător prin finanțarea proiectelor de energie verde și eficientizare energetică. Anul trecut, banca a lansat prima emisiune de bonduri sustenabile, marcând un pas înainte în promovarea conceptului ESG (Environmental, Social and Governance) în România.

În ceea ce privește viitorul banking-ului, Busuioceanu anticipează o continuare a trendului de digitalizare și o competiție intensificată în industrie, cu un focus pe satisfacția clienților. Raiffeisen Bank a început să investească în inteligență artificială din 2018 și a dezvoltat intern mai multe cazuri de utilizare, anticipând un progres semnificativ în acest domeniu în următorii ani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---