Politic

Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza. Lista pregătită de DSP

schedule 20 oct. 2023, 07:15

Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza. Lista pregătită de DSP
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Război Israel - Hamas. România trimite ajutoare în Fâșia Gaza. Este vorba despre produse alimentare și articole de cazarment pentru populația civilă din regiunea atacată de organizația teroristă palestiniană islamistă.

Ajutor pentru Fâșia Gaza. Alimentele și articolele de cazarmament, cu titlu gratuit

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSP) a anunțat că având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate”.

Premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat joi, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Participanții au decis să acorde ajutoare populației din Gaza.

„Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, a comunicat DSU.

Astfel, România va trimite peste 230 de tone de produse, constând în conserve, orez, zahar, ulei, faină, dar şi paturi, saltele, corturi şi alte obiecte necesare şi apă.Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană.

Campania militară a Israelului va fi "fără egal"

Sub numele de cod "Operațiunea Săbii de Fier", campania militară a israelienilor va fi fără egal în ferocitatea sa și diferită de orice lucru pe care Israel l-a desfășurat în Gaza în trecut, conform Reuters, care citează opt oficiali regionali și occidentali cu cunoștințe despre conflict.

Israelul a chemat un număr record de 360.000 de rezerviști și a bombardat mica enclavă după atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, care a omorât aproape 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Strategia israeliană imediată, au transmis trei oficiali regionali familiarizați cu discuțiile dintre SUA și liderii din Orientul Mijlociu, este de a distruge infrastructura din Fâșia Gaza, chiar și cu prețul unor pierderi civile ridicate, de a împinge populația enclavei spre granița egipteană și de a ataca Hamas prin aruncarea în aer a labirintului de tuneri subterane pe care gruparea le-a construit pentru a-și desfășura operațiunile. Chiarr și așa, oficialii israelieni au declarat că nu au o idee clară despre cum ar putea arăta un viitor postbelic. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---