Ajutor pentru Fâșia Gaza. Alimentele și articolele de cazarmament, cu titlu gratuit
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSP) a anunțat că având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate”.
Premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat joi, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Participanții au decis să acorde ajutoare populației din Gaza.
„Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, a comunicat DSU.
Astfel, România va trimite peste 230 de tone de produse, constând în conserve, orez, zahar, ulei, faină, dar şi paturi, saltele, corturi şi alte obiecte necesare şi apă.Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană.
Citește și:
Aliatul lui Putin cere Rusiei să bombardeze România în locul Poloniei
Armistițiu Israel - Hamas, ziua 2. Noi eliberari de ostatici și de deținuți, în așteptare, azi
Imagini din dronă arată dezastrul din Turcia și Siria. Victimele trimit mesaje de sub dărâmături
Campania militară a Israelului va fi "fără egal"
Sub numele de cod "Operațiunea Săbii de Fier", campania militară a israelienilor va fi fără egal în ferocitatea sa și diferită de orice lucru pe care Israel l-a desfășurat în Gaza în trecut, conform Reuters, care citează opt oficiali regionali și occidentali cu cunoștințe despre conflict.
Israelul a chemat un număr record de 360.000 de rezerviști și a bombardat mica enclavă după atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, care a omorât aproape 1.400 de persoane, majoritatea civili.
Strategia israeliană imediată, au transmis trei oficiali regionali familiarizați cu discuțiile dintre SUA și liderii din Orientul Mijlociu, este de a distruge infrastructura din Fâșia Gaza, chiar și cu prețul unor pierderi civile ridicate, de a împinge populația enclavei spre granița egipteană și de a ataca Hamas prin aruncarea în aer a labirintului de tuneri subterane pe care gruparea le-a construit pentru a-și desfășura operațiunile. Chiarr și așa, oficialii israelieni au declarat că nu au o idee clară despre cum ar putea arăta un viitor postbelic.