Economic Social

Românii ar putea beneficia de noi vouchere de 4.000 de lei. Ce categorii de români vor putea primi aceste ajutoare

schedule 27 feb. 2023, 14:54

Românii ar putea beneficia de noi vouchere de 4.000 de lei. Ce categorii de români vor putea primi aceste ajutoare
Vlad Ispas/Shutterstock

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că românii vor putea beneficia de noi vouchere de ajutoare în valoare de 4.000 de lei, bani oferiți de stat.

Românii ar putea primi noi ajutoare sub formă de vouchere

Noile vouchere ar putea fi oferite de stat pentru trei categorii de români pentru a fi folosite la renovarea casei sau pentru schimbarea unor electrocasnice: frigiderele, aragazul, mașina de spălat. 

În jur de 220.000 de români ar putea beneficia de acest ajutor financiar. Aceste tichete sociale ar putea fi oferite familiilor cu peste cinci copii, românilor care nu pot munci sau persoanelor vârstnice, care trăiesc fără niciun sprijin. 

"Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități. Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.", a anunţat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş

Românii ar putea primi un ajutor de 4.000 de lei din care ar putea contribui la repararea locuințelor și, mai pot beneficia de un voucher pentru procurarea electrocasnicelor tot în valoarea de 4.000 lei.

Serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat

Marcel Boloș a spus că are o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o are stabilită potrivit programului operațional. Ministrul a spus că noile ajutoare financiare ar putea ajunge la români în trimestrul al doilea al acestui an.

"Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an. ”, a mai menționat ministrul.

Pentru România, acest pachet cu servicii sociale care include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat este o premieră, însă toate acestea sunt întreprinse pentru societate.

„Avem aceste centre comunitare în cadrul cărora se vor presta aceste tipuri de servicii sociale care vor funcționa pe lângă autoritățile locale și este pentru noi un început de drum, pentru că un asemenea pachet complex de servicii sociale nu am mai avut până acum asigurat din fonduri europene. În cel mai scurt timp sperăm să definitivăm mecanismul și să-l putem oferi în detaliu pentru beneficiarii pe care i-am menționat", a continuat Marcel Boloş.

În momentul de față, ordonanţa de urgenţă este în lucru şi în scurt timp va ajunge pe masa Guvernului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---