Angajați fericiți și productivi. Cum să ajungi la asemenea performanță
Angajații unei companii formează o echipă, un tot întreg, care cooperează între ei și tind să crească etapizat tot mai mult. Succesul și progresul firmei depinde în mod direct de productivitatea angajaților. În cazul în care angajații sunt nefericiți și nemulțumiți de condițiile de muncă, atunci productivitatea acestora scade, respectiv și veniturile firmei pot avea de suferi.
Orice angajat este bun dacă este motivat și ajutat de angajator printr-un mediu favorabil de muncă și o stare potrivită pentru a face față task-urilor și cerințelor din timpul programului. Angajații fericiți și mulțumiți înregistrează de multe ori succes pe plan profesional, primesc o plăcere de a veni la muncă și se implică în diverse proiecte care contribuie la creșterea companiei. De asemenea, starea de bine a angajaților și condițiile favorabile îi fac pe aceștia să se rețină pentru mulți ani în respectiva firmă.
Citește și:
Zodii care NU au noroc astral, dar care și-l fac cu mâna lor
Horoscop Scorpion. Cele cinci calități și cele cinci defecte ale nativilor zodiei Scorpion
Marele Horoscop Chinezesc 2024: Ce ne aduce Anul Dragonului de Lemn
Pe de altă parte, angajații nefericiți și nemotivați rar vor înregistra succese și vor avea productivitate la locul de muncă. Această stare poate fi generală din diverse motive, începând de la salariul încasat și până la programul de muncă. Angajații ar trebui să fie atenți la acest aspect și să investească timp, efort și bani pentru a avea angajați fericiți și productivi. Pandemia a fost un moment cheie în care productivitatea angajaților a scăzut considerabil. Acest lucru a fost generat de stresul și panica pe care au resimțit-o oamenii în perioada de criză sanitară.
Ce îi poate face pe angajații tăi fericiți și productivi
În ziua de astăzi, angajații pun un mare accent pe timpul lor liber, timpul pe care îl pot petrece cu familia sau timp pe care îl acordă hobby-urilor. Un program flexibil de muncă este un indiciu atractiv pentru angajați, deoarece aceștia își pot îndeplini și responsabilitățile de la locul de muncă, dar își pot petrece și timpul cu familia. Angajatorii le pot propune un program flexibil format din 3 zile de la birou și două de acasă sau chiar patru zile de muncă a câte 10 ore și 3 zile libere pe săptămână.
Citește și:
Corupție în Arad: trafic de influență pentru permise
Horoscopul dragostei 31 iulie-6 august 2023: Află ce îți rezervă astrele!
Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor '70. A murit înainte să urce pe scenă
O altă latură la care atrag atenția angajații din prezent sunt oportunitățile de dezvoltare pe termen scurt și lung. Angajații au nevoie de o continuă dezvoltare. De aceea, angajatorii ar trebui să investească în dezvoltarea profesională și/sau personală a angajaților săi prin traininguri, workshopuri, seminarii, coaching, mentorat și cursuri online. Prin aceste tehnici, angajatorii vor dobândi noi abilități pe care le vor folosi la locul de muncă.
Beneficiile extrasalariale sunt una dintre metodele care contribuie la fericirea și productivitatea angajaților. În momentul în care salariații văd că firma în care activează au grijă de ei și în afara job-ului, se simt mulțumiți, iar acest lucru contribuie la productivitatea lor în companie. Pentru a oferi beneficii salariale potrivite este recomandat să se discute direct cu angajații. Printre beneficiile extrasalariale se pot număra vouchere pentru creșă, zile libere în sezonul rece sau cald, vouchere cu servicii medicale, o mică petrecere de Crăciun, Paște și alte sărbători importante în firma voastră.