Special

Câte calorii are humusul și cât este de sănătos să îl consumăm?

schedule 13 mar. 2023, 08:20

Câte calorii are humusul și cât este de sănătos să îl consumăm?
Foto: Esin Deniz/Shutterstock.com

Humusul a devenit astăzi o rețetă tot mai adorată și de către români, acest preparat fiind disponibil în restaurante, dar și pe rafturile magazinelor. Pentru că rețeta este simplă, humusul poate fi ușor preparat și acasă. Te invităm să descoperi câte calorii are humusul și cât este de sănătos să îl consumăm.

Scurtă incursiune istorică – despre humus

Humusul este o rețetă tradițională din Orientul Mijlociu, care a devenit populară în întreaga lume în ultimele decenii. Originea humusului este încă disputată, cu multe țări, inclusiv Libanul, Israelul și Egiptul revendicându-și dreptul asupra acestuia.

Cuvântul "humus" vine din limba arabă și înseamnă "nămol" sau "pastă". Humusul este făcut din năut (numit și garbanzo) și alte ingrediente simple, cum ar fi ulei de măsline, tahini (pastă de susan), usturoi, lămâie și sare. Se amestecă toate aceste ingrediente într-un blender sau robot de bucătărie pentru a forma o pastă cremoasă.

Humusul a fost o sursă importantă de hrană în Orientul Mijlociu timp de mii de ani. Înainte de era modernă, năutul era măcinat în făină și folosit pentru a face pâine. Odată cu introducerea blenderului și a robotului de bucătărie în secolul XX, prepararea humusului a devenit mult mai ușoară și rapidă, ceea ce a contribuit la creșterea popularității sale în întreaga lume.

Astăzi, humusul este considerat o mâncare sănătoasă și este apreciat pentru gustul său bogat și textura cremoasă. Este tot mai popular în întreaga lume, inclusiv în România, unde este servit ca aperitiv, fel principal sau în sandwich-uri.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---