Locale Social Externe

Al doilea tren cu ajutoare a plecat din România spre Turcia

schedule 13 feb. 2023, 13:27

Al doilea tren cu ajutoare a plecat din România spre Turcia
AGERPRES/ Facebook

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că un al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat, luni, din Gara Bucureşti Vest.

România a trimis către Turcia al doilea tren cu ajutoare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că un al doilea tren cu ajutoare a pornit spre Turcia. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul mai multor instituții printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Transporturilor.

"Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă 'CFR Marfă' SA, alte produse de cazarmament din stocurile 'Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)' ale RescEU vor ajunge în Republica Turcia", potrivit unui comunicat al IGSU.

Primul tren marfar a plecat în urmă cu două zile din Bucureşti și a ajuns noaptea trecută în Turcia.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are drept scop crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Peste 34.000 de persoane au murit în urma cutremurului din Turcia și Siria

Potrivit Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul acestui program, produsele pot fi livrate către țările care au fost afectate de anumiți factori în baza cererilor de asistenţă internaţională înaintate.

La șapte zile de la cutremurul care a avut loc luni dimineață în Turcia și Siria, autoritățile au înregistrat peste 34.000 de persoane care și-au pierdut viața. Mii de clădiri s-au prăbușit în doar câteva minute de la marele seism, iar oamenii au rămas prinși printre ruinele clădirilor.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---