Politic Externe

Maia Sandu subliniază importanța aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru securitate și libertate

schedule 07 mar. 2024, 08:27

Maia Sandu subliniază importanța aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru securitate și libertate
Foto: Maia Sandu/Facebook
Maia Sandu, președinta Moldovei, susține aderarea la UE și eliminarea granițelor cu România, accentuând rolul Ucrainei și provocările din regiune.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a evidențiat în cadrul unei emisiuni la Digi24 importanța aderării țării sale la Uniunea Europeană și a exprimat dorința de a elimina granițele cu România, pentru a consolida securitatea și dezvoltarea economică. Maia Sandu a menționat că Ucraina servește drept scut împotriva agresiunii ruse și a subliniat că Republica Moldova are aliați puternici în lumea liberă.

Președinta a vorbit despre provocările pe termen lung cu care se confruntă regiunea și a accentuat că unitatea și solidaritatea sunt esențiale pentru apărarea valorilor și libertăților. Ea a exprimat speranța că Parlamentul de la Chișinău va sprijini propunerea unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, în ciuda încercărilor Moscovei de a destabiliza situația și de a influența alegerile din Republica Moldova.

Maia Sandu a subliniat că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia este crucială pentru întregul sistem internațional și pentru respectarea granițelor suverane ale statelor. De asemenea, ea a avertizat că Kremlinul își dorește schimbarea guvernării de la Chișinău pentru a folosi Republica Moldova și regiunea Transnistria în conflictul cu Ucraina.

Președintele Republicii Moldova a reiterat că țara sa nu este la prima experiență cu încercările de destabilizare și că amenințările din partea Rusiei sunt constante, dar a exprimat încredere în capacitatea națiunii de a rămâne pe calea integrării europene și de a menține stabilitatea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---