Politic Externe

Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni cu Klaus Iohannis și Maia Sandu. „Semnal important al unității Europei”

schedule 31 mar. 2023, 15:08

Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni cu Klaus Iohannis și Maia Sandu. „Semnal important al unității Europei”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz va efectua săptămâna viitoare o vizită de lucru în România. Oficialul german se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, dar și cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta este prima sa vizită în România de la preluarea conducerii guvernului de la Berlin.

Cancelarul României vine în România. Întâlnire cu Iohannis și Maia Sandu

Cancelarul României, Olaf Scholz, va efectua o vizită oficială în România, la începutul săptămânii viitoare. Acesta se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, luni, 3 aprilie, la București. Cei doi oficiali vor discuta despre chestiuni bilaterale, dar și teme care vizează politica europeană, securitatea și energia. Împreună vor susține și o conferință de presă comună.

De asemenea, Olaf Scholz se va întâlni și cu premierul României, Nicolae Ionel Ciucă. Tot luni, la București va sosi și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Președintele Iohannis, cancelarul Scholz și președintele Sandu vor avea o discuție comună cu privire la susținerea care a fost și este acordată în continuare Republicii Moldova în contextul războiului declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Tot pe agenda discuțiilor cancelarului german se mai regăsește și o discuție cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și o întâlnire cu reprezentanți ai minorității germane din România.

Olaf Scholz susține România pentru intrarea în spațiul Schengen

Potrivit ambasadorului german la București, această întâlnire are drept scop transmiterea unui semnal important al unității Europei, în special, în contextul războiului din Ucraina care are loc mai bine de un an de zile.

"Prin această vizită, transmitem, împreună cu partenerii noștri români, un semnal important al unității Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova", a confirmat ambasadorul german la București, Peer Gebauer.

Din momentul în care Olaf Scholz a preluat mandatul de șef al guvernului german, oficialul a avut o atitudine foarte primitoare și pozitivă față de România. Olaf Scholz a anunțat public în luna august 2022 că Germania susține România în procedura sa de aderare la spațiul Schengen.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---