Externe Politic

Olaf Scholz solicită Iranului să nu se implice în războiul din Israel: „Vrem să protejăm civilii şi să evităm victimele”

schedule 18 oct. 2023, 10:38

Olaf Scholz solicită Iranului să nu se implice în războiul din Israel: „Vrem să protejăm civilii şi să evităm victimele”
Foto: faz/Youtube.com

Cancelarul german, Olaf Scholz, a cerut Iranului să nu intre în războiul dintre Israel şi Hamas. 

Cancelarul Germaniei cere Iranului să nu se implice în războiul din Israel

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a făcut o paralelă între tragedia din prezent ce are loc în Israel și Holocaust.

"În urmă cu 80 de ani, poporul nostru a trăit cea mai mare sălbăticie din istoria umanității prin crime naziste împotriva poporului evreu pe teritoriul German şi al Europei. Trebuie să îţi spun, prietene, că sălbăticia la care am fost martori săvârșită de criminalii Hamas veniţi din Gaza a fost cea mai mare crimă comisă împotriva evreilor de la Holocaust încoace.
Hamas sunt noii nazişti. Hamas este ISIS (gruparea statului islamic) sau mai rău în unele cazuri. Şi aşa cum lumea s-a unit pentru a învinge pe nazişti, aşa cum lumea s-a unit pentru a învinge ISIS, lumea trebuie să rămână unită în spatele Israelului pentru a învinge Hamas.
Aceasta face parte dintr-o axă a răului formată din Iran, Hezbollah şi Hamas. Facem apel la civili să părăsească Gaza, să meargă spre sud în zone sigure, iar Hamas îi împiedică, adesea sub amenințarea armelor, să facă acest lucru. Hamas vrea să îi ţină acolo ca scut uman şi să împiedice oamenii să plece şi să iasă din calea pericolului", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. 

Cancelarul german, Olaf Scholz, a cerut Iranului să nu se implice și să nu intre în război cu Israelul, deoarece la mijloc se află viețile a milioane de civili nevinovați.

"Este important pentru mine să spun acest lucru în mod clar astăzi, aici în Israel, în această situație dificilă: istoria Germaniei, responsabilitatea noastră, care decurge din Holocaust, ne fac să avem datoria de a apăra existența şi securitatea statului.
Avertizez în mod explicit, niciun autor nu ar trebui să creadă că este o idee bună să intervină acum în acest conflict. Ar fi o greșeală gravă, de neiertat. Vrem să protejăm civilii şi să evităm victimele civile", a precizat Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---