Externe

Emmanuel Macron susține că Ucraina ar trebui să poată neutraliza bazele militare rusești

schedule 29 mai 2024, 08:21

Emmanuel Macron susține că Ucraina ar trebui să poată neutraliza bazele militare rusești
Macron susține că Ucraina ar trebui să poată ataca bazele rusești, în timp ce Scholz și alții avertizează asupra riscului de escaladare.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Ucrainei ar trebui să i se permită să neutralizeze bazele militare rusești de unde sunt lansate rachete asupra teritoriului său. În cadrul unei conferințe de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz, Macron a subliniat necesitatea ca Ucraina să se poată apăra, menționând că interzicerea atacurilor asupra punctelor de lansare a rachetelor ar însemna a nu permite Ucrainei să se apere cu adevărat. Scholz a fost mai rezervat, menționând că Ucraina are dreptul de a se apăra conform dreptului internațional.

Această poziție vine în urma solicitării secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ca aliații să autorizeze Ucraina să atace direct teritoriul rus cu armele occidentale furnizate ca ajutor militar. Dezbaterea a stârnit îngrijorări în rândul unor capitale europene, inclusiv Roma și Berlin, care avertizează asupra riscului de escaladare a conflictului. Președintele rus Vladimir Putin a avertizat cu "consecințe grave" dacă NATO permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru atacuri pe teritoriul rus. În același timp, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a subliniat că statele UE trebuie să găsească un echilibru între evitarea escaladării și necesitatea ca Ucraina să se poată apăra, inclusiv prin atacuri asupra teritoriului rus cu arme occidentale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
USD
USD: 4.6462 RON
-0.01990
GBP
GBP: 5.8694 RON
-0.00720
HUF
HUF: 1.2551 RON
0.00970
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1386 RON
-0.00370
Convertor valutar

Rezultat: ---