Externe

Reacția Kremlinului la posibilitatea trimiterii de trupe NATO în Ucraina

schedule 27 feb. 2024, 14:25

Reacția Kremlinului la posibilitatea trimiterii de trupe NATO în Ucraina
Foto: PAVEL BEDNYAKOV SPUTNIK KREMLIN POOL
Kremlinul avertizează că trimiterea trupelor NATO în Ucraina ar duce la conflict direct cu Rusia.

Kremlinul a emis un avertisment în urma declarațiilor Președintelui Franței, Emmanuel Macron, care nu a exclus posibilitatea ca țările NATO să trimită trupe în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că o astfel de acțiune ar conduce inevitabil la un conflict direct între Rusia și Alianța Nord-Atlantică.

Într-o conferință de presă, Peskov a declarat: „Faptul că se discută posibilitatea de a trimite anumite contingente în Ucraina din țările NATO este un element nou foarte important". Întrebat despre riscurile unui conflict Rusia-NATO, el a precizat că un astfel de scenariu nu ar mai fi o probabilitate, ci o inevitabilitate.

Declarațiile vin în contextul în care mai multe state membre NATO și ale Uniunii Europene au luat în considerare trimiterea soldaților în Ucraina prin acorduri bilaterale. Cu toate acestea, Slovacia și Cehia au anunțat că nu intenționează să trimită trupe, iar oficiali din Suedia și Polonia au exprimat poziții similare. De asemenea, un oficial de la Casa Albă a menționat că Statele Unite nu plănuiesc să trimită trupe pentru a lupta în Ucraina.

În timp ce discuțiile continuă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că nu există planuri pentru desfășurarea de soldați NATO în Ucraina, subliniind că orice decizie de acest fel ar necesita susținerea unanimă a tuturor membrilor Alianței.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate rus, Dmitri Medvedev, a avertizat că un conflict militar între Rusia și NATO ar putea avea consecințe apocaliptice și a menționat că Rusia ar putea folosi rachete balistice și de croazieră cu focoase speciale pentru a-și proteja integritatea teritorială.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---