Externe

Rusia avertizează Franța și NATO cu privire la posibilele consecințe ale intervenției militare în Ucraina

schedule 08 mai 2024, 16:21

Rusia avertizează Franța și NATO cu privire la posibilele consecințe ale intervenției militare în Ucraina
https://pixabay.com/illustrations/flag-russia-putin-asia-europe-1192635/
Rusia avertizează că trupele franceze în Ucraina vor fi ținte; NATO intervenind ar fi un "pericol enorm".

În contextul tensiunilor crescute dintre Rusia și Occident, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat că trupele franceze care ar putea fi trimise în Ucraina de către președintele Emmanuel Macron vor fi considerate ținte legitime de către armata rusă. Declarațiile au fost făcute în urma unor comentarii ale liderului francez, care nu a exclus posibilitatea desfășurării de trupe terestre în Ucraina și a subliniat că o victorie a Rusiei în conflictul ucrainean ar submina credibilitatea Europei.

În paralel, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a avertizat că o intervenție directă a NATO în Ucraina ar reprezenta un "pericol enorm" și a catalogat o astfel de acțiune ca fiind extrem de provocatoare. Peskov a făcut aceste remarci în contextul unei petiții postate pe site-ul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care solicită trimiterea de trupe din partea Statelor Unite, Marii Britanii și altor țări pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.

În plus, Rusia a anunțat organizarea unor exerciții de simulare a utilizării armelor nucleare pe câmpul de luptă, ca răspuns la declarațiile considerate provocatoare ale oficialilor occidentali. Aceste manevre sunt descrise ca o nouă rundă de escaladare și necesită o atenție specială și măsuri specifice, conform declarațiilor lui Peskov.

Tensiunile dintre Rusia și Occident continuă să crească, iar avertismentele Moscovei subliniază riscurile unei escaladări suplimentare în conflictul din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---