Externe

MAE avertizează cetățenii români să evite participarea ca observatori la alegerile din Rusia

schedule 08 mar. 2024, 10:24

MAE avertizează cetățenii români să evite participarea ca observatori la alegerile din Rusia
BalkansCat / Shutterstock
MAE România avertizează cetățenii să evite observarea alegerilor din Rusia, nelegitime în teritorii ucrainene ocupate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o avertizare pentru cetățenii români în legătură cu participarea ca observatori la alegerile prezidențiale din Rusia, care sunt programate să aibă loc în perioada 15-17 martie. MAE subliniază că România nu recunoaște legitimitatea acestor alegeri, în special în regiunile anexate de Rusia din Ucraina, inclusiv Donețk, Luhansk, Zaporojia, Herson, Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol.

Autoritățile române reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și menționează că prezența cetățenilor români în teritoriile ocupate de Rusia poate avea consecințe penale și administrative conform legii ucrainene. MAE descurajează puternic participarea cetățenilor români sau a persoanelor juridice române la monitorizarea alegerilor din Federația Rusă, având în vedere că Rusia a decis să nu invite observatori din partea ODHIR sau OSCE, contrar obligațiilor internaționale asumate.

Prin acest comunicat, MAE își exprimă poziția clară față de situația politică actuală și își avertizează cetățenii cu privire la riscurile implicate de participarea la procesul electoral din teritoriile ocupate ilegal de Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---