Social Externe

MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg cu mașina în Bulgaria, Grecia și Turcia

schedule 10 aug. 2023, 12:06

MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg cu mașina în Bulgaria, Grecia și Turcia
Sergiy Palamarchuk / Shutterstock

În minivacanța de Sfânta Maria, românii vor profita și vor pleca la odihnă. Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că românii care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia în perioada 11-15 august 2023, vor prinde aglomerație la frontierele bulgare.

MAE, atenționare pentru românii care vor călători în Bulgaria, Grecia, Turcia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că traficul va fi îngreunat, respectiv se vor forma cozi de aglomerație pe perioada minivacanței de Sfânta Maria. Astfel, MAE recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră bulgare deschise circulației internaționale:

  • la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin, Negru Vodă-Kardam, Vama Veche-Durankulak, Lipnița-Kainardja și Dobromir-Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcționare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov-Silitra, Turnu Măgurele-Nikopol (ferry, cu program de funcționare 08:30-19:30; www.feribot-eurobac.ro)Zimnicea-Svishtov (ferry, cu program de funcționare 08:30-19:00; www.ferry.bg) și Bechet-Oryahovo (ferry, cu program de funcționare 05:00-24:00; www.ferryboat.bg)
  • la frontiera bulgaro-elenă: Kulata-Promachonas; Makaza-Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden-Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda-Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd-Termes și Ivaylovgrad-Kiprinos (ultimele două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t). În cazul tranzitării punctului de frontieră Kulata, se recomandă turiștilor români să nu folosească trasee secundare sau terțiare ocolitoare în scopul evitării coloanelor de autoturisme aflate în așteptare pe autostrada A3 - Struma pe sensul de ieșire din Bulgaria către Rep. Elenă (în astfel de situații, pe aceste trasee ocolitoare, autoritățile bulgare de poliție desfășoară filtre de control care nu permit accesul către punct decât în cazul autovehiculelor în care se află funcționari sau angajați ai firmelor care își desfășoară activitatea în zona adiacentă punctului, ori localnici din zonă; singura cale de acces către punctul Kulata pe sensul de ieșire către Rep. Elenă este autostrada A3 – Struma)
  • la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo-Kapikule; Lesovo-Hamzabeyli; Malko Târnovo-Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură redusă și înregistrează în mod constant timpi de așteptare foarte mari).

Din cauza aglomerației, timpii de așteptare la frontierele bulgare se vor majora. Astfel, cetățenii trebuie să se asigure cu rezerve de apă și alimente, dar și să se asigure că au destul combustibil. De asemenea, la data de 15 august 2023, la frontierele bulgare, traficul va fi aglomerat, de aceea, cetățenii ar trebui să ia în calcul posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctele de frontieră.

Autoritățile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie procurată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg (cu versiune și în limba română – https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica) – site oficial recomandat de autoritățile bulgare competente.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---